Artsteps, εικονική πινακοθήκη

κάνε κλικ εδώ

κάνε κλικ εδώ

Το Artsteps είναι ένα διαδικτυακό περιβάλλον που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν και να περιηγηθούν εικονικά σε τρισδιάστατους χώρους τέχνης.Στις εικονικές αυτές εκθέσεις μπορούν να προβάλλονται δισδιάστατα εκθέματα (λ.χ. πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες), τρισδιάστατα εκθέματα (λ.χ. γλυπτά και μικρές εγκαταστάσεις), καθώς και video.

Η κατασκευή και περιήγηση των εκθέσεων του Artsteps γίνεται μέσα από έναν απλό web browser, χωρίς την ανάγκη για εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού ή λογισμικού. Όλες οι εκθέσεις παρουσιάζονται μέσα από την ιστοσελίδα του Artsteps. Επιπλέον, κάθε έκθεση μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή blog. Οι επισκέπτες των εκθέσεων μπορούν να σχολιάζουν και να ψηφίζουν τις αγαπημένες τους εκθέσεις καθώς και να τις ‘μοιράζονται’ σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα.

Χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο εργαλείο για το σχεδιασμό και τη δημιουργία εικονικών εκθέσεων, το Artsteps φέρνει ένα νέο παράθυρο πρόσβασης στην τέχνη μέσα από το διαδίκτυο. Οι χρήστες, όπου και αν βρίσκονται, έχουν τη δυνατότητα να φανταστούν, να σχεδιάσουν ή απλά να επισκεφθούν εκθέσεις από την οθόνη του υπολογιστή τους.

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή ArtSteps είναι δημιουργία της ελληνικής εταιρείας Dataverse ΕΠΕ, μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με παρουσία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. (πηγή: Εκπαιδευτική τεχνολογία & πληροφορική)

Οι χρήστες, όπου και αν βρίσκονται, έχουν τη δυνατότητα να φανταστούν, να σχεδιάσουν ή απλά να επισκεφθούν εκθέσεις από την οθόνη του υπολογιστή τους. Μπορεί να αξιοποιηθεί παιδαγωγικά, καθώς οι μαθητές, στα πλαίσια ενός σχεδίου εργασίας, μπορούν να αναζητήσουν εικόνες οι οποίες έχουν σχέση με το προς διερεύνηση θέμα.

Στην επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Διεύθυνση ΠΕ Αν. Θεσσαλονίκης δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, ο συνάδελφος Τάσος Παπάς παρουσίασε την εφαρμογή και μας έδωσε οδηγίες χρήσης. Κάνε κλικ εδώ

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, τεχνολογία, εκπαιδευτικά λογισμικά, λογισμικό and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.