Η κατ’ οίκον εργασία

5216758_mΗ κατ’  οίκον εργασία αποτελεί ουσιαστικό εκπαιδευτικό διαχρονικό ζήτημα για εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και πολιτεία. Η παράταση του χρόνου εργασίας στο σπίτι είναι αποδεδειγμένα ένας αποτελεσματικός τρόπος για την επέκταση του χρόνου μελέτης και τη μεγιστοποίηση των επιτευγμάτων, αν και η ποιότητα της ανάθεσης και της εκπόνησης της εργασίας είναι επίσης σημαντική.
Βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπειθαρχία, να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους, να μάθουν να οργανώνονται, να αναπτύσσουν το αίσθημα υπευθυνότητας ενώ ταυτόχρονα ανασκοπούν, καταλαβαίνουν και εμπεδώνουν αυτά που έμαθαν στο σχολείο. Η αποτελεσματικότητα των κατ’ οίκον εργασιών εξαρτάται από το πόσο ο εκπαιδευτικός έχει θέσει εκπαιδευτικούς στόχους με γνώμονα τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε μαθητή.
Η κατ’ οίκον εργασία δεν είναι απλώς ένα θέμα στο οποίο με την πραγμάτευση του μπορεί κανείς εύκολα να βρει και να δώσει οριστικές και ολοκληρωμένες απαντήσεις. Το παρακάτω flash αρχείο (πηγή:ένας καλωδιωμένος δ@σκ@λος), προσπαθεί να δώσει απαντήσεις.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε την εφαρμογή. Στην περίληψη υπάρχουν άλλες 2 μικροεφαρμογές

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε την εφαρμογή. Στην περίληψη υπάρχουν άλλες 2 μικροεφαρμογές

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in εκπαιδευτικά άρθρα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.