Καινοτόμες δράσεις στο Δημοτικό Σχολείο & στο Νηπιαγωγείο (δραστηριότητες-θεατρικά) 1ο μέρος

ΚαταγραφήΗ υιοθέτηση ορθών στάσεων και συμπεριφορών έναντι της υγείας, του περιβάλλοντος και των διαπροσωπικών σχέσεων, αποτελεί πλέον προτεραιότητα στη σύγχρονη Εκπαίδευση. Το βιβλίο της Ασημίνας Τριανταφυλλίδου και του Γιάννη Τομπούλογλου, περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα με θέμα το περιβάλλον. τη διατροφή και την κυκλοφοριακή αγωγή. Στο τελευταίο κεφάλαιο δίνονται με αναλυτικό τρόπο παιχνίδια που μπορούν να πραγματοποιηθούν στα πλαίσια ενός project Αγωγής Υγείας. Το βιβλίο είναι ένα εργαλείο στον αγώνα μας να διαμορφώσουμε ολοκληρωμένους ανθρώπους, που θα στηρίξουν αύριο ένα καλύτερο αύριο.

Μουσική που συνοδεύει τα θεατρικά δρώμενα, κάνε κλικ εδώ
Το δάσος που μιλούσε» (1-6) /
«Σ ένα δάσος μια φορά» (7-16) /
«Ο Ξέρξης, ο Ξιφίας ένα ψάρι διαφορετικό» (17-29)
Διαγωνισμός ταλέντων στην Υγιεινούπολη, κάνε κλικ εδώ


Ευχαριστώ τους καλούς μου συναδέλφους που εμπιστεύθηκαν τον ιστοχώρο μου για να παρουσιάσουν το βιβλίο τους.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, περιβάλλον, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, τέχνη, αγωγή υγείας, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, βιβλιοπαρουσίαση, διαπολιτισμική εκπαίδευση-διαφορετικότητα- διαφοροποίηση στη μάθηση and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.