Το πασχαλιάτικο αβγό με τις ευχές !!! -κατασκευή-

IMG_1471-12Τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις μας επικρατεί ένα θέμα: το Πάσχα!!! Κατασκευές με χαρτόνια χρωματιστά, στεφάνια με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, βάψιμο αβγών, κουλουράκια, παραμύθια, ζωγραφιές είναι μερικές από τις δημιουργικές στιγμές. Στιγμές που το περιτύλιγμά τους είναι οι  χαρούμενες και ξένοιαστες φωνές των παιδιών μας.
Το πασχαλινό αβγό,  σύμβολο της νέας ζωής, το βάφουμε και το διακοσμούμε. Μπορούν τα παιδιά μας να δώσουν τις πασχαλινές τους ευχές με ένα βαμμένο και διακοσμημένο  αβγό!!!
Graphic1Η πρώτη κίνηση είναι να βγάλουμε το περιεχόμενο του αβγού κάνοντας δυο μικρές τρύπες στο πάνω και κάτω άκρο του. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να τα καταφέρουν μόνα τους χρησιμοποιώντας ένα καρφί και φυσώντας από τη μία οπή. Τα μικρότερα είναι σίγουρο ότι πρέπει να τα βοηθήσουμε.
IMG_1425-1Στη συνέχεια, τα βάφουμε με φυσικά χρώματα ή και τέμπερες και τα διακοσμούμε.
Τέλος, θα πρέπει να γράψουν τις ευχές τους σε μια πολύ στενή λωρίδα χαρτιού  και αφού την τυλίξουν σε μικρό ρολό να την τοποθετήσουν στο αβγό από την οπή. Μπορούν να βάλουν περισσότερες από μία ευχές.
Το αβγό μπορούν να το τοποθετήσουν σε ένα καλάθι λαγουδάκι και να το κάνουν δώρο στους γονείς, στους φίλους τους. Θα είναι πραγματική έκπληξη γι’ αυτούς όταν θα ανακαλύψουν και θα διαβάσουν τις πασχαλινές ευχές!!!!

πηγή: Mommy Labs

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πασχαλινες, Πάσχα and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.