«Πάμε στο super market; Ας φτιάξουμε το πρωινό μας!!» (αγωγή καταναλωτή)15 Μαρτίου Ημέρα Καταναλωτή- δραστηριότητες-

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου, ημέρα που βρίσκει τον Έλληνα καταναλωτή στην χειρότερη οικονομική θέση, των τελευταίων  σαράντα ετών, θα πρέπει να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια. Αναθεωρώντας το πρόγραμμά μας να εντοπίσουμε ποια στοιχεία από την αγωγή Καταναλωτή θα προσφέρουν αξία στο δικό μας έργο. Ένα τρίμηνο σχέδιο εργασίας αγωγής υγείας, με πολλά στοιχεία από την αγωγή καταναλωτή μπορεί να προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να σκεφθούν όχι μόνο για τη μεσογειακή διατροφή, αλλά και κατά πόσο είναι  σωστοί καταναλωτές. Εμπλεκόμενες γνωστικές περιοχές η γλωσσική, τα μαθηματικά, η ιστορία, τα εικαστικά, η νέες τεχνολογίες. Εάν ο προγραμματισμός μας δεν το επιτρέπει, ας αφιερώσουμε μια ημέρα….

Πρόταση:

Την ημέρα του καταναλωτή μπορούμε να προτρέψουμε τα παιδιά να σχεδιάσουν το δικό τους πρωινό, αγοράζοντας τα προϊόντα από το surer market. Η επίσκεψη  αυτή θα έχει ως στόχο να σκεφτούν κριτικά και να κάνουν επιλογές, σύμφωνα με τις ανάγκες τους και γνώμονα το συμβόλαιο ισορροπημένης διατροφής που θα έχουν συντάξει. αλλά και συνειδητοποιώντας πόσο υπεύθυνα πρέπει να είναι και σωστά πληροφορημένα. Μέσα από αυτό να κατορθώσουνε να ανακαλύψουν την πολιτική του καταναλωτή, όπως αυτή εμφανίζεται μέσα από τις διαφημιστικές εκστρατείες. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούνε και με την κοστολόγηση των διατροφικών αγαθών Όταν επιστρέψουν στην αίθουσά τους και πριν ετοιμάσουν το τραπέζι τους, η κάθε ομάδα θα πρέπει να μας πει για τις επιλογές της. Η ώρα του πρωινού μέσα στην αίθουσα είναι μια καταπληκτική εμπειρία, πιστέψτε με!!!

Πάμε στο super market φύλλο 1

Πάμε στο super market φύλλο 2

Πάμε στο super market φύλλο 3

Πάμε στο super market φύλλο 4

Μερικές προτάσεις ακόμη:

Αγωγή καταναλωτή

Αγοράζω έξυπνα από το διαδίκτυο

Ελέγξτε καλά. Επιλέξτε σωστά

σχέδιο εργασίας – φύλλα εργασίας- δικαιώματα καταναλωτή

Βιώσιμη κατανάλωση

χρησιμοποιώ υπεύθυνα

κάνε κλικ

ένα 20λεπτο φιλμάκι, το οποίο αναφέρεται στην παραγωγή και κατανάλωση των προϊόντων. Έχει σαν στόχο να δώσει το μήνυμα της αειφορίας μέσα από την οικονομία των αγαθών και την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων. 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: Ινστιτούτο Καταναλωτών, Ένωση καταναλωτών – ποιότητα ζωής

Καλή επιτυχία!!

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, video and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.