Chogger comics

Snap 2013-10-08 at 19.07.41Τα  comics είναι μια μορφή εικαστικής έκφρασης παγκόσμια αποδεκτή. Η χρήση web comics αξιοποιεί τη διαδραστική χρήση του υπολογιστή και του διαδικτύου, και καθιστούν το μάθημα διπλά ελκυστικό και γοητευτικό για τους μαθητές.

Χρησιμοποιώντας comics στη διδασκαλία μας μπορούμε να ασκήσουμε με παιγνιώδη μορφή την ψηφιακή αφήγηση, την περιγραφή σταθμών ανάπτυξης ενός πειράματος, την κατανόηση αλληλουχίας γεγονότων στην περιγραφή τους – δομή ιστορίας, τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου, τη δημιουργία μιας ιστορίας, την παρουσίαση δράσεων, την παρουσίαση ενός βιβλίου…

Snap 2013-10-08 at 19.07.02

κάνε κλικ

Εξαιρετικό εργαλείο δημιουργίας ενός comic είναι το Chogger. Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι ότι:

  • Δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να αναζητήσει και να εισάγει εικόνες από το google, κάνοντας την αναζήτηση και την εισαγωγή της εικόνας ουσιαστικά μέσα από την ίδια την ιστοσελίδα. Να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες προσθέτοντας λεζάντες και σχεδιάζοντας γραμμές και σχήματα.
  • Μπορεί να ανεβάσει και να εισάγει εικόνες που έχει δημιουργήσει το ίδιο και απλά να προσθέσει «σύννεφα» ομιλίας.
  • Υποστηρίζει ελληνικούς διαλόγους.

πρόταση:  με  Chogger Comic και χρήση δικών τους φωτογραφιών μπορούν να παρουσιάσουν την αυτοβιογραφία τους, τους κανόνες συμπεριφοράς με αληθινές σκηνές από το σχολείο ή ακόμη και παρουσίαση των στόχων της σχολικής χρονιάς.

original

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, τεχνολογία, εκπαιδευτικά λογισμικά, λογισμικό and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.