Νερό: ένα στοιχείο της φύσης αινιγματικό -εκπαιδευτικό υλικό-

news_14871_3Νερά καθάρια και γλυκά, νερά χαριτωμένα,
Χύνονται μες στην άβυσσο τη μοσχοβολισμένη,
και παίρνουνε το μόσχο της, και αφήνουν την δροσιά τους
Και ούλα στον ήλιο δείχνοντας τα πλούτια της πηγής τους.
Τρέχουν εδώ, τρέχουν εκεί, και κάνουν σαν αηδόνια’
Έξ΄ αναβρύζει κι η ζωή σ΄ γη, ουρανό, σε κύμα….
Διονύσιος Σολωμός, Ελεύθεροι Πολιορκημένοι,
Σχεδίασμα Γ΄, ο πειρασμός

Το 2013 καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως το Παγκόσμιο Έτος για τη Συνεργασία για το Νερό.
Δύο άτομα υδρογόνου και ένα άτομο οξυγόνου συνεισφέρουν στη δομή μιας απλής χημικής ένωσης. Πόσο απλή όμως μπορεί να θεωρηθεί μία ένωση που αποτελεί το βασικότερο στοιχείο για την ανθρώπινη βιωσιμότητα; Μία ένωση που βρίσκεται σε κάθε ανθρώπινο… κύτταρο, ιστό, όργανο και συμμετέχει σε χιλιάδες μεταβολικές δραστηριότητες του οργανισμού μας;Το νερό λοιπόν αποτελεί το Α και το Ω για την ανθρώπινη υγεία!!

κάνε κλικ για το Wiki

κάνε κλικ για το Wiki

Το Wiki   «Ρώτα το νερό… τι τρέχει»  δημιουργήθηκε για την ομότιτλη ενότητα του γλωσσικού μαθήματος. Τα παιδιά μέσα από δραστηριότητες μπορούν να  γνωρίσουν το νερό μέσα από την ιστορία και τις παραδόσεις, τη μουσική και τη ζωγραφική, θα μάθουν για τη σημασία του στη ζωή τους και πως μπορούν να το προστατέψουν. Πολλές φορές θα νομίζουν ότι κάνουν Μελέτη Περιβάλλοντος ή …Θρησκευτικά και άλλες φορές Μουσική ή Εικαστικά.

Νερό και πολιτισμός (εγχειρίδιο εκπαιδευτικών)

κάνε κλικ για διαδραστικό ιστοχώρο για το πόσιμο νερό (αγγλικά)

κάνε κλικ για διαδραστικό ιστοχώρο για το πόσιμο νερό (αγγλικά)

παρουσίαση για τον κύκλο του νερού, σχέδιο εργασίας και για μεγαλύτερα παιδιά

αναδημοσίευση του παραμυθιού από Vakxikon.gr

Διαβάστε ακόμη: SOS…βρέθηκε νερό στον πλανήτη γη!!! εκπαιδευτικό υλικό δαστηριότητες, πίνακας ανακοινώσεων – το νερό, το παραμύθι της νερουλίτσας

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παραμύθια, παγκόσμιες ημέρες - εβδομάδες, περιβάλλον, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, φιλαναγνωσία, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.