Παιδική HELMEPA- «Ο πλανήτης εκπέμπει SOS»

κάνε κλικ για να διαβάσεις το βιβλίο

Οικολογικού περιεχομένου το βιβλίο της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου που έχει για πρωταγωνιστή του τον μικρό Ορφέα, ο οποίος είναι πολύ τρομαγμένος με αυτά που γίνονται γύρω του. Αναρωτιέται τι συμβαίνει στη φύση και πού οφείλονται οι φωτιές και αποφασίζει να δράσει. Θα τα καταφέρει να κάνει κάτι για τον πλανήτη; H συγγραφέας προσπαθεί εύστοχα να αφυπνίσει συνειδήσεις μικρών και μεγάλων μέσα από την καθημερινότητά μας και προσπαθεί να αφυπνίσει συνειδήσεις μικρών και μεγάλων με πολύ απλό τρόπο, μέσα από την καθημερινότητά τους. Δεν προτείνει κάποια βαρύγδουπη λύση, γιατί απλώς λύση είναι το να νοιαστούν όλο και περισσότεροι για το περιβάλλον.

κάνε κλικ για σχέδιο δράσης 2012-2013

H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (ΗΕLΜΕΡΑ) πραγματοποιεί για το σχολικό έτος 2012-2013 το πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA».
Σκοπός της «Παιδικής HELMEPA» είναι να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να γίνουν υπεύθυνοι, περιβαλλοντικά ενήμεροι και ενεργοί αυριανοί πολίτες.
Με τη συμμετοχή τους αυτή, τα παιδιά γνωρίζουν το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας μαθαίνοντας πόσο σημαντικό είναι και γιατί πρέπει να το προστατεύουμε. Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος αναδεικνύεται η σχέση μεταξύ της καθημερινής ατομικής συμπεριφοράς και ρύπανσης του περιβάλλοντος.Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η λύση σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως είναι τα σκουπίδια στις ακτές, δε δίνεται μόνο από ΟΤΑ και κυβερνήσεις, αλλά και από την περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά του καθενός μας.

κάνε κλικ για τα γλαρόπουλα

Το πρόγραμμα στοχεύει ακόμη και στη δημιουργία συλλογικού πνεύματος ανάμεσα στους εθελοντές-μέλη του. Μέσα στην oμάδα, τα 10 μέλη της μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να αναπτύσσουν ικανότητες οργάνωσης και συντονισμού. Έτσι, μέσα από το συναγωνισμό μεταξύ των ομάδων, τα παιδιά αναπτύσσουν αρχές ευγενικής μεταξύ τους άμιλλας.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παραμύθια, περιβάλλον, φιλαναγνωσία, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, μαθητικός διαγωνισμός - συμμετοχή σε δράσεις and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.