Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο-οδηγός

Ο οδηγός  έχει σκοπό να προτείνει ιδέες στις δομές της εκπαίδευσης και στα σχολεία για την εφαρμογή προγράμματος που θα διευκολύνει τη μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Είναι σύντομος και ευανάγνωστος.
Επίσης, σχεδιάστηκε ώστε να περιλαμβάνει κατά το δυνατόν όσα χρειάζονται οι ενδιαφερόμενοι/ες για την οργάνωση αντίστοιχου προγράμματος.
Αρχικά παρέχονται συνοπτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα που προτείνεται να υλοποιηθεί, την αναγκαιότητα και τους στόχους του.
Ακολουθούν ειδικότερες οδηγίες για τον ρόλο των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων στο πρόγραμμα.
Ένα σημαντικό μέρος του οδηγού είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση των παιδιών που θα συμμετάσχουν στις βιωματικές δραστηριότητες και των δύο βαθμίδων.

Το βιβλίο «πετάει»  ελεύθερο στο διαδίκτυο, από τις Εκδόσεις Φυλάτος. Θα σας σταλεί στο email που θα δηλώσετε ΔΩΡΕΑΝ εντός ενός 24ώρου.
Το αρχείοpdf που θα λάβετε είναι εκτυπώσιμο.
Ο εκδότης και η συγγραφέας διατηρούν όλα τα δικαιώματα για το αρχείο, τις εικόνες/διαγράμματα και το κείμενο του βιβλίου.

κάνε κλικ

 

 

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, αγωγή υγείας, ανακοίνωση, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, βιβλιοπαρουσίαση and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.