«Πάμε σινεμά;» 7ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Ας ψηφίσουμε για το «Βραβείο Κοινού» στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Πάμε Σινεμά! (απονέμεται από το κοινό με ψηφοφορία ΜΟΝΟ στην ιστοσελίδα)
pamecinema
Στόχος του προγράμματος είναι η ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει.
Η Τελετή απονομής βραβείων των ταινιών του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Πάμε Σινεμά; θα πραγματοποιηθεί, τη Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του 9,84 (Τεχνόπολις, Γκάζι, Πειραιώς 100) από 13.00μμ έως 15.00μμ
Στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Πάμε Σινεμά; συμμετέχουν 31 ταινίες από σχολεία όλης της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2013-14 και μπορείτε να τις απολαύσετε στην ιστοσελίδα «Πάμε σινεμά;»
Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται  από τους (αλφαβητικά): Ορέστης Ανδρεαδάκης, κριτικός κινηματογράφου,Κώστας Βουτσάς, ηθοποιός, Κατερίνα  Γερονικολού, ηθοποιός, Κρατερός Κατσούλης, ηθοποιός, Φίλιππος Κουτσαφτής, σκηνοθέτης, Δημήτρης  Παναγιωτάτος, σκηνοθέτης, Δημήτρης  Παπαδημητρίου, μουσικός, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, σκηνοθέτης, και ο Θεοδόσης  Πελεγρίνης,π. πρύτανης ΕΚΠΑ.
Η κριτική επιτροπή θα απονείμει 5 βραβεία:
1.      Α’ βραβείο
2.      Β’ βραβείο
3.      Γ’ βραβείο
4.      Πανελλήνιο βραβείο για την καλύτερη ταινία των Δημοτικών Σχολείων
5.      Πανελλήνιο βραβείο για την καλύτερη ταινία των Γυμνασίων-Λυκείων

Την Τελετή απονομής των βραβείων παρουσιάζει ο Γιώργος Αργύρης «Jeremy»,  σκηνοθέτης-κωμικός.
Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πάμε Σινεμά; πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων και το έχουν παρακολουθήσει συνολικά μέχρι σήμερα:
·       250.000 μαθητές  α΄ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την  Ελλάδα και στην ομογένεια
·       3.300 σχολεία
·       550 ταινίες μικρού  μήκους δημιουργηθήκαν από τους ίδιους  τους μαθητές.
·       Έξι (6) Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών έχουν πραγματοποιηθεί.
Διεύθυνση προγράμματος: Αντώνης Κιούκας

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in ανακοίνωση, μαθητικός διαγωνισμός - συμμετοχή σε δράσεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.