«Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας» εκπαιδευτικό υλικό

imagesO Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας  (26 Απριλίου 2015) διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων   Πανελλήνιο Διαγωνισμό με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία» με θέμα την προστασία της  πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων .

Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια 2 μήνες και θα απευθύνεται σε μαθητές των  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στη σύγχρονη κοινωνία και το ρόλο της ως καθοριστικού παράγοντα για την προώθηση της δημιουργικότητας και του πολιτισμού.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που θα δημιουργήσουν και θα  υλοποιήσουν μέσα στην τάξη  την πιο πρωτότυπη δράση σχετικά με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα. Ενδεικτικά  αναφέρονται  η δημιουργία γραπτού  έργου, τραγουδιού, αφίσας, φωτογραφίας, θεατρικού έργου, video clip,κλπ στα οποία θα δίνεται έμφαση στη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της δράσης μπορούν να γίνουν από τον εκπαιδευτικό της τάξης ή σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων (διαθεματικά).

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δράσεων και των αποτελεσμάτων τους ορίζεται η Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΠΙ  www.opi.gr

Προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Επισκεφθείτε:  Ο.Π.Ι,   wipo.int,   Οδηγός Πνευματικής Ιδιοκτησίας για Δασκάλους,Οδηγός για μαθητέςκόμικ για την πνευματική ιδιοκτησία
YOUTUBE Και Πνευματικά Δικαιώματα: Τι «ανεβαίνει» Νομίμως;

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in παγκόσμιες ημέρες - εβδομάδες, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, ανακοίνωση, μαθητικός διαγωνισμός - συμμετοχή σε δράσεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.