«Μια παρέα με … καρδιά» ένα παραμύθι για τις αρχές της Ενωμένης Ευρώπης, όπως τις είχαν οραματιστεί οι πρωτεργάτες…

parea-me-kardiaΗ καινούρια παρέα-δημιούργημα της Λήδας Βαρβαρούση ξεπηδά από τις σελίδες του βιβλίου όχι μόνο για να διασκεδάσει τους λιλιπούτειους αναγνώστες, αλλά και για να τους ευαισθητοποιήσει και να τους ενημερώσει σε «θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων, σεβασμού της διαφορετικότητας και προώθησης ίσων ευκαιριών για όλους, ώστε να εξοικειωθούν με τις αξίες του πολύ-πολιτισμικού περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Το παραμύθι μεταφέρει μερικές από τις αρχές που οραματίστηκαν και σ’ ένα βαθμό υλοποίησαν οι πρωτεργάτες της Ευρωπαϊκής Ιδέας: την ειρηνική συνύπαρξη, τη συνεργασία, τη συναδελφικότητα για την επίτευξη του κοινού σκοπού.
Οι περιπέτειες, τα εμπόδια, οι αναποδιές, τα αινίγματα του δύσκολου ταξιδιού του Πέτρου και της παρέας του που ξεπηδούν μέσα από το παραμύθι εντυπωσιάζουν και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων αναγνωστών μέχρι την τελευταία σελίδα, όπου η Κόκκινη καρδιά ελευθερώνεται και ο χάρτης αρχίζει να γεμίζει με χρώματα και χαμόγελα. Όλοι οι ήρωες με την ιδιαιτερότητά τους, με θάρρος και αποφασιστικότητα, συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις αναποδιές, ζώντας μοναδικές εμπειρίες. Με ένα ποδήλατο από ανακυκλωμένα υλικά, διασχίζουν ποτάμια, δάση, θάλασσες, ενώ συναντάνε βασίλισσες, δράκους  και καρχαρίες μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Η συναρπαστική αυτή ιστορία συμπληρώνεται από πλούσια, ζωηρή,  εικονογράφηση.
Το βιβλίο «Μια παρέα με.. καρδιά!» της Βαρβαρούση Λήδας έχει εκδοθεί από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και διανέμεται δωρεάν από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του δικτύου Europe Direct σε όλη την Ελλάδα. Για παιδιά με προβλήματα όρασης διατίθενται κατόπιν συνεννόησης και αντίτυπα μεταγραμμένα σε σύστημα Μπράιγ.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παγκόσμιες ημέρες - εβδομάδες, φιλαναγνωσία, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, βιβλιοπαρουσίαση, διαπολιτισμική εκπαίδευση-διαφορετικότητα- διαφοροποίηση στη μάθηση, κοινωνικός αποκλεισμός and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to «Μια παρέα με … καρδιά» ένα παραμύθι για τις αρχές της Ενωμένης Ευρώπης, όπως τις είχαν οραματιστεί οι πρωτεργάτες…

  1. Ο/Η Μουζακίτου Χρυσάνθη λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ!!! ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.