Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά, δωρεάν on line εκπαίδευση για μαθητές του Δημοτικού!

arnos_icon3«Δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο για όλους τους μαθητές του δημοτικού σχολείου»

Στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου, το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά, με την ευγενική χορηγία του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, παρέχει δωρεάν 7.000 μαθήματα για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου σε όλη την Ελλάδα. Προσεγγίζοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες με ευαισθησία και υπευθυνότητα, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνάαναλαμβάνει κοινωνική δράση για μια «Εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια».

Με στόχο να σταθεί αρωγός σε κάθε μαθητή, έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει στη σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα, το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά παρέχει δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο των μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου (Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά και Γεωγραφία), καθώς και ελεύθερη πρόσβαση σε on line εκπαιδευτικό υλικό, με νέες τεχνολογίες, μέσω του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΡΝΟΣ.

Η ανταπόκριση μαθητών και γονέων από όλη την Ελλάδα στην πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς, μόνο κατά το μήνα Φεβρουάριο, έχουν καταγραφεί 184.890 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr, που παρέχει online τα βίντεο διδασκαλίας και το εκπαιδευτικό υλικό.

Το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ) και τουΚέντρου On Line εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Πρωτεργάτες όλης αυτής της προσπάθειας είναι ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, καθηγητής στο ΕΜΠ, ο κ. Ιωάννης Κρόκος, μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός και πάνω από 10 δάσκαλοι/ες – συνεργάτες του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ.

arnos_icon6Με σεβασμό στην παιδαγωγική προσέγγιση του Υπουργείου Παιδείας και τις ανάγκες του σχολείου, η πρωτοβουλία του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά στοχεύει να παρακινήσει κάθε μαθητή να αναλάβει ενεργό δράση στην επιμόρφωσή του, μέσα από «Καινοτόμες πράξεις παιδείας», που θέτουν τις διαδικτυακές εφαρμογές στην υπηρεσία της εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα παρέχονται:

arnos_icon11 Δωρεάν διδασκαλία σε βίντεο των μαθημάτων του Δημοτικού σχολείου.
arnos_icon11 Δημιουργία on line εκπαιδευτικού υλικού με νέες τεχνολογίες.
arnos_icon11 Εκπαιδευτικές λύσεις για το γονιό, το δάσκαλο και το μαθητή.
arnos_icon11 Υποστήριξη στο εκπαιδευτικό έργο του δασκάλου σε σχολεία 1-θέσια, 2-θέσια κ.ο.κ.
arnos_icon11 Επιπλέον ευκαιρίες εκπαίδευσης σε άτομα με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.
arnos_icon11 Σενάρια μαθήματος για το δάσκαλο της επόμενης μέρας.
arnos_icon11 Εκπαίδευση χωρίς όρια χώρου, χρόνου, τόπου και κόστους.
arnos_icon11 Εκπαιδευτικές προτάσεις για την εξέλιξη της διδασκαλίας στο Δημοτικό.
arnos_icon11 Προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας στο παγκόσμιο.

Το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης Αρνός:

arnos_icon12 Έχει δημιουργήσει, μέχρι και σήμερα, για λογαριασμό του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά περισσότερα από 7000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο για το Δημοτικό σχολείο.
arnos_icon12 Φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr όλο το εκπαιδευτικό υλικό.
arnos_icon12 Η πρόσβαση είναι εντελώς ελεύθερη και τα μαθήματα είναι: Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία, Φυσικά, Γεωγραφία, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.
arnos_icon12 Συνεχώς αναπτύσσουμε και βελτιώνουμε τα μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο.
arnos_icon12 Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση και ανάπτυξη του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά είναι: https://www.facebook.com/oikoumeniko.sxoleio.athina
arnos_icon12 184.890 επισκέψεις για το μήνα Φεβρουάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου Αθηνά μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495

αναδημοσίευση: www.kidsgo.com.cy

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, τεχνολογία, ανακοίνωση, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.