23 Μαρτίου 1821 «Η χαραυγή της Λευτεριάς»

1486743_689510757749817_2033780600_nΣτη σχολική πραγματικότητα η απουσία ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ σχολείων είναι έκδηλη.Τα επιστημονικά δεδομένα υπογραμμίζουν τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία αυτή.
Μία δυναμική συνεργασία μεταξύ των 2ο και 5ο Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας, του Μουσικού Σχολείου και των νηπιαγωγείων της πόλης, είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Η χαραυγή της Λευτεριάς» με θεματολογία την αναίμακτη κατάληψη της πόλης και την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό στις 23 Μαρτίου 1821.
Η εργασία των 34 δασκάλων και 230 μαθητριών και μαθητών που μετείχαν στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ, για έξι και πλέον μήνες, είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή του ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε. Ειδικότερα, τα παιδιά συντόνισαν οι δάσκαλοι Φωτεινή Γκούνη, Κλαίρη Μπιστιόλα, Αναστασία Βρυώνη, Σοφία Τσούρη, καθώς και οι διευθυντές Σπύρος Ταμπούρλος και Σπύρος Καμαρινόπουλος. Τη σκηνοθεσία, τη λήψη και το μοντάζ έκαναν ο Φώτης και ο Γιώργος Κουτρουμπής.Την όλη διαδικασία βοήθησαν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι φίλοι των μαθητών. Όπως σχολίασαν οι δάσκαλοι, τα παιδιά μέσω του προγράμματος αυτού, έμαθαν καλύτερα την τοπική ιστορία, ενώ έμαθαν να μιλούν πιο καθαρά, με πιο σωστή άρθρωση.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in 25η Μαρτίου, εθνικές γιορτές, ντοκιμαντέρ - ταινίες μικρού μήκους, video and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.