8ο Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» 2014 θέματα και λύσεις

7214d1Στο πλαίσιο του περιοδικού « Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει η ΕΜΕ, διοργανώθηκε ο 8ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά, «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν προαιρετική  και μπορούσαν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Θέματα 2014   Στ΄τάξη Ε΄τάξη

Απαντήσεις – Λύσεις 2014  Στ΄τάξη, Ε΄ τάξη

 Ο διαγωνισμός διεξήχθη τις δυο πρώτες ώρες με κοινά θέματα γι’  όλα τα σχολεία, που εξέδωσε  η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Στο φετινό διαγωνισμό   εκδήλωσαν ενδιαφέρον περίπου 3000 σχολεία, δηλαδή, 400 σχολεία περισσότερα από πέρυσι, και οι μαθητές που συμμετείχαν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 70.000, από 50.000 που συμμετείχαν πέρυσι. Τα στοιχεία που αναφέρουμε δεν είναι οριστικά διότι ακόμα και σήμερα υπήρξαν σχολεία που αποφάσισαν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Τα θέματα του διαγωνισμού επεξεργάστηκε η Επιτροπή Διαγωνισμού του Μικρού Ευκλείδη, η οποία είχε συγκροτηθεί από το Δ.Σ. της ΕΜΕ και αποτελείτο από έγκριτα μέλη της με υψηλό επίπεδο σπουδών αλλά και από εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας.

Η ΕΜΕ εκφράζει τις ευχαριστίες της στους δασκάλους που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί ο διαγωνισμός.

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in ανακοίνωση, μαθητικός διαγωνισμός - συμμετοχή σε δράσεις and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to 8ο Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» 2014 θέματα και λύσεις

 1. Ο/Η George λέει:

  Οι λύσεις δεν περιλαμβάνονται.

 2. Ο/Η Καμπανάκης Μανώλης λέει:

  Η μαθηματική εταιρεία δίνει λάθος απάντηση στο θέμα 5. Για την Ε δημοτικού. Οι δείκτες θα συναντηθούν 9 φορές: 1.5, 2,10, 3,15, 4,20, 5,25, 6.30, 6.35, 7.40, 8.45.

 3. Ο/Η Ελενη λέει:

  εγω εχασα το 100 γιατι εκει με τις μπαλες μπερδεψα τα κιλα με τα γραμμαρια :ccccccc

 4. Ο/Η Ελισάβετ λέει:

  Μήπως γνωρίζετε πότε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 8ου μαθηματικού διαγωνισμού για τη ΣΤ’ τάξη στη Δ’ Αθήνας;Απαντήστε μου αν μπορείτε το συντομότερο δυνατό!Ευχαριστώ!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.