Η δράση πραγματοποιείται για ενδέκατη χρονιά με επίσημο διοργανωτή στην Ελλάδα το Saferinternet.gr
Φέτος συμμετέχουν 227φορείς από όλη την Ελλάδα (σχολεία όλων των βαθμίδων , σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, σχολικοί σύμβουλοι, δήμοι, οργανισμοί κ.λ.π.).
Οι φορείς που συμμετέχουν ονομάζονται ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ και αναλαμβάνουν να γίνουν πολλαπλασιαστές στο χώρο τους μεταφέροντας και μεταδίδοντας το φετινό σύνθημα παντού μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις στο σχολείο (ομιλίες, ποιήματα, θεατρικά , μουσικά δρώμενα, ημερίδες προς γονείς και εκπαιδευτικούς , δημιουργία ιστολογίων ανάλογου θέματος κλπ..).
Φετινό σύνθημα της δράσης είναι :
«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» και στόχος των φετινών δραστηριοτήτων είναι να δράσουν όλοι οι πρεσβευτές σαν προωθητές των μηνυμάτων και των στόχων του προγράμματος SAFER INTERNET της Ε.Ε. χωρίς την ανάγκη της φυσικής παρουσίας του φορέα όντας έτσι πραγματικοί πρεσβευτές του έργου.
Η Ευρωπαική Επιτροπή Saferinternet, στηρίζει την πρωτοβουλία με εμπλουτισμένο υλικό στον ιστοχώρο της, διαδικτυακά σενάρια webinars αλλά και τα τηλεοπτικά σποτ της πρωτότυπης τηλεοπτικής εκστρατείας «Ε τι; μπακάλικο είμαστε;».
Η Στ΄τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης έχει προγραμματίσει μια ενημερωτική συζήτηση στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και μας καλεί μέσα από τον ιστοχώρο της χρησιμοποιώντας το υλικό να γίνουμε πολλαπλασιαστές της δράσης. Ας τους ακολουθήσουμε:
Προβολή ενημερωτικών τηλεοπτικών σποτ :
Saferinternet Always Ask for Help (διαρκ 1.51 – δέκα λεπτά σχετική συζήτηση).
«Ε τι; Μπακάλικο είμαστε;» – Teaser – Ιδιωτικότητα Επτά στα δέκα παιδιά στην Ελλάδα δε γνωρίζουν την έννοια της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο, δημοσιεύοντας προσωπικά τους δεδομένα (διαρκ. 0:56 – δέκα λεπτά σχετική συζήτηση).
«Ε τι μπακάλικο είμαστε;» – Τeaser – Kριτική Σκέψη Σκέφτομαι. Προσέχω. Προστατεύομαι. Άλλωστε… το Διαδίκτυο δεν είναι και μπακάλικο! (διαρκ. 0:55- δέκα λεπτά σχετική συζήτηση).
«Ε τι μπακάλικο είμαστε;» – Teaser – Οικονομικές απάτες online Μια στις 10 καταγγελίες προς την Ανοιχτή Γραμμή SafeLine.gr αφορά σε οικονομικές απάτες διαδικτυακών αγορών(διαρ. 0:55).
«Ε τι; Μπακάλικο είμαστε;»- Teaser – Ακατάλληλες ιστοσελίδες Το 58,8% των ανηλίκων έχει εκτεθεί σε σεξουαλικό περιεχόμενο online, ενώ το 5,9% ασχολείται με τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο (διαρκ. 0: 53- δέκα λεπτά σχετική συζήτηση).
«Προσέχω όταν συμμετέχω» Saferinternet – γραμμή ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ.
Και σε συνέχεια το παρακάτω βίντεο:
Η κοκκινοσκουφίτσα στο διαδίκτυο. (διαρκ 3:57 – δέκα λεπτά σχετική συζήτηση).
Προβολή ppd του μαθητή Ουσάκωβ Αλέξανδρου (δέκα διαφάνειες) σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Ανακεφαλαίωση – Λήξη – Δραστηριότητες στις τάξεις σε σχέση με τα ερεθίσματα.