Από τις 27 Ιανουαρίου το πρόγραμμα ΕΥ ΖHΝ στα σχολεία

Snap 2014-01-29 at 19.19.28Στα σχολεία όλης της χώρας από τις 27 Ιανουαρίου ως τις 10 Απριλίου επιστρέφει το Ε.Υ.ΖΗ.Ν., το  πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που στοχεύει στη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την αξιολόγηση της ανάπτυξής τους και των συνηθειών διατροφής και άσκησης και την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.
Μια από τις δράσεις του Ε.Υ.ΖΗ.Ν. είναι η διαχρονική καταγραφή των σωματομετρικών
χαρακτηριστικών, της σωματικής  δραστηριότητας και της φυσικής  κατάστασης όλων των μαθητών της χώρας.
Κατά το πρώτο έτος υλοποίησής του (σχολικό έτος 2012-13), το Πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χάρη και στη συνεργασία ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, με τη συμμετοχή συνολικά 359.262 μαθητών από 4.451 σχολεία της χώρας.
Αποτελέσματα ανά νομό, των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του πρώτου έτους εφαρμογής του προγράμματος.
Για το σχολικό έτος 2013-14 έχουν σχεδιαστεί οι ακόλουθες δράσεις:(εγκύκλιος)

  1. Αξιολόγηση και καταγραφή του ρυθμού ανάπτυξης, των συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας και του επιπέδου της φυσικής κατάστασης των μαθητών, στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας.
  2. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους μαθητές, ακόμα και στις περιπτώσεις όπου η πρόσβαση δεν θα ήταν εφικτή λόγω γεωγραφικών, οικονομικών ή άλλων περιορισμών. Η διαδικασία γίνεται στα σχολεία χωρίς την εμπλοκή τρίτων, διασφαλίζοντας το απόρρητο και την ανωνυμία για κάθε μαθητή που συμμετέχει στο Πρόγραμμα.
  3. Μέσα από τον ιστότοπο του Προγράμματος, παροχή χρήσιμων και επίκαιρων συμβουλών για θέματα που αφορούν τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των μαθητών, καθώς και υποστηρικτικό υλικό για την εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας στο σχολείο.
  4. Επιμορφωτικά μαθήματα σεμιναριακού χαρακτήρα μέσω Διαδικτύου (e-learning) σε ζητήματα υγείας, διατροφής και σωματικής δραστηριότητας, με σύγχρονες μεθόδους τηλεκπαίδευσης, τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα.
  5. Δυνατότητα στα σχολεία να παρακολουθήσουν στο χώρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ειδικά σχεδιασμένες ενημερωτικές δράσεις από τους συνεργάτες του προγράμματος.
κάνε κλικ για να δεις την παρουσίαση

κάνε κλικ για να δεις την παρουσίαση

Το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ (Εθνική δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων) παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Forum Educasport 2013, το οποίο πραγματοποιήθηκε απο 27 έως 29 Νοεμβρίου στο Παρίσι, από τον επιστημονικό υπεύθυνο καθηγητή κ. Λ. Συντώση και το διευθυντή Φυσικής Αγωγής του Yπουργείου Παιδείας κ. Σ. Δασκαλάκη. Στο παγκόσμιο αυτό Forum παρευρέθησαν  πάνω από 600 εκπρόσωποι  ενώσεων, ΜΚΟ, ιδρυμάτων, σχολείων, τοπικών  και περιφερειακών  αρχών, αθλητές αλλά και μελετητές με καινοτόμα προγράμματα για εκπαίδευση μέσω του αθλητισμού και από τις 5 ηπείρους.

Snap 2014-01-29 at 19.12.32

κάνε κλικ για βοήθεια

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in ανακοίνωση and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s