Ο μαθητής που βρήκε τη φωνή του χάρη στο King’s Speech

article-0-18F9CA1400000578-544_634x443Το σχολείο μπορεί να γίνει ένα μαγικό μέρος για τους μαθητές. Αρκεί οι δάσκαλοι να έχουν όχι μόνο όρεξη, αλλά στόχο ζωής να βοηθούν τα παιδιά τους.»Ο λόγος του Βασιλιά» ήταν η ταινία που παραδειγμάτισε και έδειξε τον δρόμο στον 16χρονο Musharaf Asghar που αντιμετωπίζει προβλήματα τραυλισμού, για να καταφέρει να μιλήσει σωστά.Ο 16χρονος έδωσε πραγματική μάχη να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα ομιλίας που αντιμετώπιζε. Μετά από εντατική προσπάθεια και ακολουθώντας μια πρωτοποριακή μέθοδο, κατάφερε να αρθρώσει σωστά λόγο μπροστά σε συμμαθητές, γονείς και καθηγητές του Thornhill Community Academy στο Dewsbury, κοντά στο Leeds. Η μέθοδος που ακολούθησε ήταν η εξής. Φορώντας ακουστικά στα αυτιά του που έπαιζαν μουσική, συγκεκριμένα ένα τραγούδι του Ben Howard, κατάφερε με επιτυχία να διαβάσει ένα ποίημα καθώς και ένα κείμενο αρθρώνοντας σωστά τον προφορικό του λόγο για δέκα λεπτά. Ο Musharaf είναι ακόμα τραυλός αλλά με τη βοήθεια του καθηγητή του, Matthew Burton, έχει καταφέρει να βελτιώσει την ομιλία του κατά 80%.
Κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά με λίγες κουβέντες να κάνει τους συμμαθητές του να δακρύσουν!!! Η ανθρώπινη θέληση στάθηκε ικανή να υπερκεράσει όλα τα εμπόδια…

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in ανακοίνωση and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s