βιολογικές καλλιέργειες

κάνε κλικ για την εφαρμογή

κάνε κλικ για την εφαρμογή

Από την παραδοσιακή γεωργία περάσαμε στην εκβιομηχάνιση και εντατικοποίηση της γεωργικής εκμετάλλευσης με στόχο την αύξηση της παραγωγής σε αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα. Το τίμημα όμως της εντατικοποίησης και του παραγωγισμού υπήρξε βαρύ για το περιβάλλον. Η εξάντληση των εδαφών και η ρύπανση των υδάτων από χημικές ουσίες λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων ήταν οι πρώτες επιπτώσεις της «πράσινης» επανάστασης. Μεταλλαγμένα τρόφιμα και ασθένειες των ζώων δημιούργησαν ένα εφιαλτικό σκηνικό που ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Γίνεται φανερή η επιτακτική ανάγκη για ενημέρωση και απόκτηση γνώσης, μαθητών και όχι μόνο, σχετικά με θέματα σύγχρονων μεθόδων φυτικής ή ζωικής παραγωγής. Γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν δύο κινητήριες δυνάμεις στον τομέα της παραγωγής: το κέρδος και η ποιότητα.
Το πρόγραμμα έχει γενικότερο στόχο να αναδείξει ότι αυτά τα δύο μπορούν να συμβαδίσουν χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά το περιβάλλον, ούτε η υγεία των καταναλωτών. Η εφαρμογή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και στις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού. Περιλαμβάνει πληροφορίες για την βιολογική γεωργία, ασκήσεις, παιδαγωγικές δραστηριότητες (αναζήτηση στο Internet, κατασκευές, παιχνίδι ρόλων κλπ), αξιολόγηση με τεστ που μπορούν να γίνουν στο τέλος του προγράμματος ώστε να διεξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με την επιτυχία του.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, περιβάλλον, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.