«Δίκαιο Εμπόριο» υλικό – εφαρμογή

κάνε κλικ στην εικόνα για να μάθεις περισσότερα για το Δίκαιο Εμπόριο

κάνε κλικ στην εικόνα για να μάθεις περισσότερα για το Δίκαιο Εμπόριο

Τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε περιβαλλοντικά θέματα σε μια πλειάδα αντικειμένων που διδάσκονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Το θέμα Παραγωγή και Κατανάλωση στο οποίο εντάσσεται το Δίκαιο Εμπόριο συναντάται όχι μόνο στην ανάπτυξη σχεδίων εργασίας της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά και σε άλλα μαθήματα όπως Θρησκευτικά, Γεωγραφία, Γλώσσα και Μαθηματικά. Μέσα από τις δράσεις της ιστοσελίδας μαθητές και μαθήτριες μπορούν να κατανοήσουν ότι οι καταναλωτικές τους επιλογές μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των αναπτυσσόμενων χωρών. Να αναπτύξουν θετικές στάσεις απέναντι στα προϊόντα του Δίκαιου Εμπορίου, να αλλάξουν τρόπο επιλογής προϊόντων και να γίνουν ηθικοί καταναλωτές.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, περιβάλλον, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.