φτώχεια=βία

International_Day_for_the_Eradication_of_PovertyΤα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε κρίση παγκοσμίως. Δισεκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από ανασφάλεια, αδικία και έλλειψη αξιοπρέπειας σε όλον τον κόσμο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση οδηγεί εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους στη φτώχεια και στην περιθωριοποίηση. Θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες για πιθανές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους όπως συχνότερα είναι η διατροφική κρίση και οι επιβαλλόμενες εκτοπίσεις- η στέρηση
στέγης.
Ο κόσμος έχει επειγόντως ανάγκη από μια διαφορετικού τύπου αντίδραση από τη φιλανθρωπία και διαφορετικού τύπου ηγεσία από τις αποσπασματικές,
μεμονωμένες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αντιστρέψει τις συνέπειες αυτής της κρίσης.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σχολείο δεν εννοούνται ως διδασκαλία στην τάξη, αλλά ως τρόπος σχολικής ζωής. Δεν πρόκειται για το δημιούργημα μερικών δασκάλων με καλή θέληση. Πρόκειται για τη δέσμευση στην αξιοπρέπεια που λαμβάνει η σχολική κοινότητα, με την παρότρυνση κάποιου εκπαιδευτικού – υποστηρικτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την υποστήριξη της διεύθυνσης και με την εμπλοκή της ευρύτερης κοινότητας.

Το πρώτο μέρος του Εγχειριδίου Εκπαιδευτικής δράσης
Ανθρώπινα Δικαιώματα = Λιγότερη Φτώχεια,
Οδηγός για τον εκπαιδευτικό “Απαιτούμε Αξιοπρέπεια”

κάνε κλικ  για μια ιστοσελίδα με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό

κάνε κλικ για μια ιστοσελίδα με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό

Το πρόβλημα της Φτώχειας είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλους. Η φτώχεια δε γνωρίζει σύνορα και δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα του Τρίτου Κόσμου αλλά χτυπά πλέον και την πόρτα των αναπτυγμένων χωρών. Η ιστοσελίδα αυτή απευθύνεται στον καθένα που προβληματίζεται γύρω από το πρόβλημα της φτώχειας, κυρίως όμως σε δασκάλους και καθηγητές που επιθυμούν να δουλέψουν το συγκεκριμένο θέμα με τους μαθητές τους στα πλαίσια ενός Project και όχι μόνον.

 

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in παγκόσμιες ημέρες - εβδομάδες, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to φτώχεια=βία

  1. Παράθεμα: φτώχεια=&be...

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.