Η Κίκο και το χέρι, διδάσκουν έναν κανόνα…βοηθούν ο Ζώης και η Ζωή

kiko800x600Ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης. Πώς θα προστατέψουμε τους μικρούς μας μαθητές;
Μαζί με τον κανόνα της καλημέρας, τον κανόνα του ευχαριστώ, τον κανόνα της ησυχίας, τον κανόνα των κακών λέξεων και όλα όσα πασχίζουμε να τους μάθουμε καθημερινά, ας τους διδάξουμε τον κανόνα των εσωρούχων,The Underwear Rule. Ίσως μια μέρα τα προστατεύσει από κάτι που θα τους άλλαζε τη ζωή.

Κανόνας των εσωρούχων: Κανένας δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει τα σημεία του σώματος σου που καλύπτονται από τα εσώρουχά σου. Ούτε κι εσύ επιτρέπεται να αγγίξεις το σώμα των άλλων σε αυτά τα σημεία.

Μέσα από ένα απλό, εικονογραφημένο παραμύθι με πρωταγωνίστρια την Κίκο και τον φίλο της το χέρι, δωρεάν και διαθέσιμο σε περισσότερες από 15 γλώσσες, το Συμβούλιο της Ευρώπης δίνει την ευκαιρία στους γονείς, αλλά και στους δασκάλους να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν σε τέτοιο ενδεχόμενο και πού να στραφούν για βοήθεια. Μέσα από το παραμύθι αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα.

 

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε σε περιβάλλον Flash, Multimedia Builder και Visual Basic , ενώ εντάχθηκαν σε αυτή και αποσπάσματα Video. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του λογισμικού δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να κάνουν χρήση των ανοιχτών πακέτων λογισμικού της Microsoft ( Word, Excel, Paint, Internet Explorer).

κάνε κλικ για την πολυμεσική εφαρμογή

Ζώης και η Ζωή – μια νέα αρχή
Εκπαιδευτικό λογισμικό για τη σεξουαλική Αγωγή
στο νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου

Η πολυμεσική εφαρμογή «Ο Ζώης και Ζωή- Μια νέα αρχή», έχει στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά να εξερευνήσουν τους παράγοντες που συνθέτουν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Θεωρητικό πλαίσιο της εφαρμογής  και οδηγίες, περιεχόμενο- περιγραφή λογισμικού

Διαβάστε ακόμη: «Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις» 

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παραμύθια, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, αγωγή υγείας, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s