13η διοργάνωση της Camera Zizanio & 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

16olympia_festivalΣε πείσμα των καιρών και αυτών που θεωρούν την πολιτιστική δραστηριότητα ως πολυτέλεια, προχωρά  η 13η διοργάνωση της Camera Zizanio γιατί… … τα όνειρα των νέων πως μπορούν να εγκλωβιστούν σε μνημόνια, τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογιστικά βιβλία; Δεν υπόκεινται σε ελέγχους οίκων αξιολόγησης. Δεν έχουν σύνορα. Ποτέ στην ιστορία δεν έγινε αυτό. Γιατί να γίνει τώρα; Η επόμενη διοργάνωση της Camera Zizanio θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο της Ηλείας παράλληλα με το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους  από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου 2013. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

camera_page-copyΟ κινηματογράφος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απλώς σαν ένα εποπτικό μέσο διδασκαλίας, αλλά πάνω απ΄ όλα σαν μια Τέχνη που συναρπάζει τα παιδιά, που αξιοποιεί ευφυώς και άμεσα κάθε νέα τεχνολογική ανακάλυψη (ψηφιακή εικόνα και ήχο, υπολογιστές κλπ.), που συνυπάρχουν σ’ αυτόν κίνηση, χρώμα, εικόνες και ήχοι, που σαν νεότερη τέχνη αξιοποιεί τις παλιότερες τέχνες και είναι όπως είπε ο Κανούντο «ένας υπέροχος συμβιβασμός μεταξύ των ρυθμών του χώρου (πλαστικές τέχνες) και των ρυθμών του χρόνου ( μουσική και ποίηση)». Ο κινηματογράφος λοιπόν αν χρησιμοποιηθεί σωστά από μεθοδολογικής πλευράς στην εκπαίδευση, μπορεί να συμβάλλει με μοναδικό τρόπο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και των νέων τόσο στο συναισθηματικό τομέα, όσο και στο βουλητικό και στο γνωστικό.  κινηματογραφική εκπαίδευση, δεν πρέπει ν΄ αποσκοπεί στο να κάνει τους μαθητές της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κινηματογραφιστές. Αυτή είναι δουλειά άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης. Ο κινηματογράφος, ως μάθημα στο σχολείο, πρέπει πάνω απ΄ όλα να ωθεί το παιδί να αυτενεργεί, να το μάθει να λειτουργεί ομαδικά, να γνωρίσει τον πανανθρώπινο πολιτισμό, να έρθει σε επικοινωνία με το φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον, να αποκτήσει κοινωνική συνείδηση και κριτική σκέψη, να γνωρίσει τον εαυτό του και ν΄ ανακαλύψει την κλίση του. Γιατί, μην ξεχνάμε αυτό που με ενάργεια διατύπωσε ο Λουπορίνι: «Ο άνθρωπος γεννιέται στην κοινωνία αλλά δε γεννιέται κοινωνικός: γίνεται με την εκπαίδευση, που τον κάνει να αποκτά σιγά-σιγά εκείνη την πρωτότυπη και πραγματική κατάστασή του». του Δημήτρη Σπύρου Το κάλεσμα απευθύνεται σε παιδιά και νέους έως 20 ετών που έχουν δημιουργήσει ατομικά ή συλλογικά ένα οπτικοακουστικό έργο. Δεν υπάρχει περιορισμός στη θεματολογία. Μόνο η διάρκεια πρέπει να είναι μέχρι 10 λεπτά. Πριν στείλετε τις συμμετοχές σας παρακαλούμε διαβάστε τους κανονισμούς. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής εδώ Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνηση επικοινωνήστε με την Camera Zizanio στο τηλέφωνο 0030 210 8664470 ή στείλτε e-mail στις διευθύνσεις camerazizanio@olympiafestival.gr, camerazizanio@gmail.com κανονισμοί ,    εγκύκλιος 13η ΚΑΜΕΡΑ ΖΙΖΑΝΙΟ

κάνε κλικ

κάνε κλικ

κάνε κλικ

κάνε κλικ

Διαβάστε ακόμη: 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας & 12η Camera Zizanio

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, ανακοίνωση, μαθητικός διαγωνισμός - συμμετοχή σε δράσεις and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.