Αντίστροφη τάξη, νέο μοντέλο διδασκαλίας

κάνε κλικ για να την παρουσίαση

κάνε κλικ για να την παρουσίαση

Η αντίστροφη μέθοδος,  έρχεται να ανατρέψει την παραδοσιακή μέθοδο διδασκαλίας. Σύμφωνα με αυτήν η μάθηση λαμβάνει χώρα εκτός τάξης, στο σπίτι, ενώ οι εργασίες και οι ασκήσεις γίνονται στην τάξη, με τη βοήθεια του δασκάλου. Οι μαθητές μαθαίνουν στο σπίτι τους  με τη βοήθεια οπτικοακουστικού και άλλου υλικού, που ο δάσκαλος  έχει δημιουργήσει , και στην τάξη θα κάνoυν τα καθήκοντα τους. Έτσι, μπορεί ο δάσκαλος να περνά  χρόνο με τους μαθητές που χρειάζονται τη βοήθειά του στην τάξη – και οι μαθητές μπορούν να συνεργάζονται για την επίλυση των προβλημάτων – αντί να κάθονται μόνοι τους στο σπίτι προσπαθώντας να κάνουν τις εργασίες τους, τις οποίες μπορεί να μην κατανοούν ή να μην έχουν κάποιον να τους βοηθήσει.

 

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις and tagged . Bookmark the permalink.

6 απαντήσεις στο Αντίστροφη τάξη, νέο μοντέλο διδασκαλίας

 1. Ο/Η eleni λέει:

  Έχεοδοκιμαστεί αυτ΄΄η η μέθοδος σε κάποιο ελληνικό σχολείο εντός της Αθήνας αλλά και της επαρχίας(μικρής και μεγάλης); Είναι πολύ ενδιαφέρουσα, παρόλο που μου έρχονται διάφορα στο νου σαν πρώτη ανάγνωση της μεθόδου, αλλά θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθήσουμε κάποια πρακτική της εφαρμογή.

 2. Ο/Η Eυαγγελία Κανταρτζή λέει:

  Πολύ ενδιαφέρον

 3. Ο/Η Μπλέκα Βασιλική λέει:

  Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Θα επισκεφθώ και τις ιστοσελίδες που προτείνετε. Πιστεύω ότι θα δείξουν ενδιαφέρον οι νέοι συνάδελφοι, που είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες.
  Πολύ ενδιαφέροντα και όλα τα θέματα, τα άρθρα και τα σχέδια μαθήματος και όλο το υλικό του blog σας (ιστοσελίδες κλπ). Θα τα αξιοποιήσω στις επιμορφώσεις των δασκάλων που προγραμματίζω για τη φετινή χρονιά.
  Βασιλική Μπλέκα
  Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης Σάμου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s