Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες -παραμύθι και εκπαιδευτική εφαρμογή

1926_cover-1το ταξίδι αρχίζει…
ο Φιλέας συνεχίζει
τις χώρες διασχίζει
το στοίχημα κερδίζει…

Ο ιδιόρρυθμος Άγγλος αριστοκράτης Φιλέας Φογκ βάζει στοίχημα ότι μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, σε μια εποχή που τα ταχύτερα συγκοινωνιακά μέσα ήταν το τρένο και το ατμόπλοιο.Συντροφιά με τον πιστό του υπηρέτη Πασπαρτού, αποδύεται σε μια ξέφρενη οδοιπορία για να διανύσει ασύλληπτες αποστάσεις, χωρίς να φαντάζεται ότι ένας μυστικός αστυνομικός παρακολουθεί την κάθε του κίνηση, γιατί τον θεωρεί ύποπτο μιας μεγάλης κλοπής σε τράπεζα του Λονδίνου.
Ο αναγνώστης έχει έτσι την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά πρωτόγνωρους τόπους, παράξενους λαούς και να ζήσει μαζί με τους ήρωες αναρίθμητα συναρπαστικά περιστατικά.download

Snap 2013-08-05 at 13.59.34Μια εξαιρετική εφαρμογή, από τον συνάδελφο Γιάννη Σουδία, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επεξεργασία της ενότητας του γλωσσικού μαθήματος της Στ΄τάξης «Ταξίδια, τόποι, μεταφορικά μέσα».

κάνε κλικ για  την εκπαιδευτική εφρμογή

κάνε κλικ για την εκπαιδευτική εφαρμογή

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 δευτερόλεπτα». Σκηνοθεσία: Romain Pergeaux & Alex Profit. Ένα έργο που δημιουργήθηκε σε μόλις 3 εβδομάδες. Η διαδρομή αυτή είναι ένα αφιέρωμα στο διάσημο βιβλίο του Ιουλίου Βερν «Le tour du monde en 80 jours».

βιβλιοπαρουσίαση

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παραμύθια, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, τεχνολογία, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες -παραμύθι και εκπαιδευτική εφαρμογή

  1. Παράθεμα: Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες -παραμύθι και εκπαιδευτική εφαρμογή » Δημοτικό Σχολείο Βαμβακόπουλου Χανίων

  2. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΝΗ λέει:

    Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστοσελίδα σας. Παρακαλώ ενδιαφέρομαι για το βιβλίο ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες, ποιος είναι ο συμβολικός χαρακτήρας του βιβλίου, γνωρίζετε άλλο βιβλίο με σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s