Καλός είναι και ο τυφεκισμός

Άννα Δ. Παππά,
Δασκάλα, συγγραφέας

1001697_10151738435335865_2010896804_nΗ όψιμη ανακάλυψη στην πολύπαθη πατρίδα μας δεν είναι οι υδρογονάνθρακες του Ιονίου και του Κρητικού Πελάγους. Δεν είναι ούτε ο χρυσός της Χαλκιδικής. Αυτά ήταν γνωστά από παλιά. Ο χρυσός ήταν γνωστός από τα χρόνια του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τότε που το σκήπτρο του κατάλληλου δινόταν τω κρατίστω.
Η όψιμη ανακάλυψη είναι οι κρίσεις των δημοσίων υπαλλήλων!
Ποιοί έκαναν την ανακάλυψη; Την έκαναν οι ζηλωτές της  αναξιοκρατίας, οι καθ’ έξιν ρουσφετολόγοι, τα αρρωστημένα τσιμπούρια της εξουσίας, αυτοί που σήμερα δεν είναι παρά κάπηλοι της αξιοκρατίας. Την έκαναν οι πυροσβέστες με βαρύ ιστορικό πυρομανούς, αλλά και με αντίστοιχο παρόν.
Κρίσεις στο δημόσιο. Με ποιους κριτές; Ποιοι είναι  οι, κατά Αλέξανδρο, κράτιστοι και πως θα εντοπιστούν; Ποιοι αμερόληπτοι κριτές θα επιλέξουν; Κανένας λογικός πολίτης δεν γνωρίζει. Ούτε ευελπιστεί. Κατ’ αποκοπήν εκπαραθυρώνονται εργαζόμενοι και σαν στρογγυλεμένοι αριθμοί περιστρέφονται στη δύνη του αργού θανάτου.
Ναι, δεν είστε ικανοί να κάνετε κρίσεις αδιάβλητες. Τέτοιες, ποτέ δεν έγιναν στη χώρα αυτή… Δεν σας συνέφερε και γι’ αυτό επιζείτε ακόμη.  Και  είστε τόσο μικροί, που κάτω από την απειλή αλλοτρίων, και προκειμένου να περισώσετε, όχι τη χώρα αλλά, την πολιτική λάσπη μέσα στην οποία κολυμπάτε, αφήνετε να αργοπεθαίνει το 30% των Ελλήνων πολιτών.
Αφήνετε χωρίς μέλλον τα εκατοντάδες παιδιά που δίδαξα Την Γλώσσαν την Ελληνικήν, την ένδοξη ιστορία της πατρίδας μας και τις αθάνατες αξίες που ο λαός μας εμφορείται. Όλη μου η ζωή πήγε στράφι. Το 65% των πρώην μαθητών μου είναι, σύμφωνα με τις στατιστικές σας άνεργοι, χωρίς ζωή, χωρίς μέλλον. Λυπηθείτε τους τουλάχιστον. Λυτρώστε τους. Καλός είναι  και ο τυφεκισμός!

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in ανακοίνωση and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.