Νίκος Καζαντζάκης, ένας ταξιδευτής σε τόπους και ιδέες -διαδικτυακή διαδραστική εφαρμογή / παιχνίδι

«Με θαρρούν λόγιο, διανοούμενο, γραφιά και δεν είμαι τίποτα απ’αυτά. Τα δάχτυλα μου, όταν γράφω, δεν μελανώνονται, αιματώνουνται. Θαρρώ δεν είμαι παρά τούτο: μια απροσκύνητη ψυχή.»
Mε τα παραπάνω λόγια o Νίκος Καζαντζάκης περιέγραψε το 1950 τον εαυτό του.

κάνε κλικ στην εικόνα

κάνε κλικ στην εικόνα

Μέσω διαδικτύου, είναι προσιτή στην ιστοσελίδα του Ι.Μ.Κ. η ψηφιακή εφαρμογή. Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε βίντεο, ήχους και μπορεί ψηφιακά να περιηγηθεί το εσωτερικό του γραφείου του συγγραφέα και να ανακαλύψει αντικείμενα και πληροφορίες. Με τη βοήθεια του υλικού αυτού καλείται να απαντήσει σε κατάλληλα διαμορφωμένες ερωτήσεις, σε ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό παιχνίδι γνώσεων. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να επισκεφθεί τις Σελίδες Νίκου Καζαντζάκη, τις οποίες η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών είχε δημιουργήσει το 1997 στην επέτειο των 40 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα και ανανέωσε το 2004 στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Οι Σελίδες Νίκου Καζαντζάκη έχουν οργανωθεί με τη μορφή μιας ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας, με πυκνό δίκτυο αμοιβαίων παραπομπών και δίνουν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα, σε βάθος που ποικίλλει ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα ενδιαφέροντα του χρήστη.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s