«Μακεδονία εν μύθοις φθεγγομένη» εκπαιδευτική εφαρμογή

κάνε κλικ για την εφαρμογή

κάνε κλικ για την εφαρμογή

Στον Ηλεκτρονικό Κόμβο για την Ελληνική Γλώσσα παρουσιάζεται η εκπαιδευτική εφαρμογή «Μακεδονία εν μύθοις φθεγγομένη». Την πολυμεσική εφαρμογή έχει επιμεληθεί η φιλόλογος και ερευνήτρια σε θέματα Φιλοσοφίας της Μυθολογίας, Δήμητρα Μήττα. Η ίδια αναφέρει:: «Πρόκειται για μία δουλειά που αφορά μύθους της Αρχαίας Μακεδονίας, λήμματα που αιτιολογούν μυθολογικά την ονομασία διαφόρων θέσεων, μύθους γνωστούς στο πανελλήνιο που διαδραματίζονται στον μακεδονικό χώρο, μύθους που είναι γνωστοί στους Μακεδόνες ως αποτέλεσμα της επαφής τους με άλλες περιοχές της Ελλάδας κτλ. Το πληροφοριακό υλικό συνοδεύεται από φωτογραφικό και ακουστικό υλικό».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να αξιοποιηθεί αφενός σε ζητήματα τοπικής ιστορίας, όσον αφορά τη Μακεδονία, αφετέρου σαν ένα πρότυπο μεθόδου για τη διερεύνηση των μύθων κάθε περιοχής με τον τρόπο αυτό.

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to «Μακεδονία εν μύθοις φθεγγομένη» εκπαιδευτική εφαρμογή

  1. Παράθεμα: “Μακεδονία εν μύθοις φθεγγομένη” εκπαιδευτική εφαρμογή | Ελληνες Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s