Η Ακρόπολη και τα μνημεία της στην ψηφιακή εποχή

Το αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Ακρόπολη ενσωματώνει υλικό του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και υποστηρίζει με δυναμικό τρόπο την αναπαράσταση και ερμηνεία του παρελθόντος. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και οικογένειες μπορούν να πλοηγηθούν στο αποθετήριο και να εμπλουτίσουν τόσο το μάθημα στο σχολείο όσο και την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο Ακρόπολης.

κάνε κλικ για Αποθετήριο

Ένα νέο, χρήσιμο εργαλείο  θα έχουν πλέον στη διάθεση τους εκπαιδευτικοί, μαθητές και επισκέπτες της Ακρόπολης. Υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) για την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων της Ακρόπολης (ΥΣΜΑ).Η συγκεκριμένη εφαρμογή, που διατίθεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο, περιλαμβάνει εκτυπώσιμα έντυπα και φυλλάδια, φωτογραφίες, ταινίες, δημοσιεύσεις, σχολικές εργασίες, ψηφιακά παιχνίδια, εκπαιδευτικά βιβλία και σχέδια μαθημάτων σχετικά με την Ακρόπολη και τα μνημεία της. Στόχος του υλικού αυτού είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να προετοιμαστούν καλύτερα τόσο για το μάθημα στο σχολείο, όσο και για την επίσκεψη της τάξης στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο.Στο Αποθετήριο κάθε ομάδα χρηστών μπορεί να πλοηγηθεί με βάση διάφορα κριτήρια, όπως Μνημείο, Θέμα, Τύπο Περιεχομένου, Μάθημα, Εκπαιδευτικό Επίπεδο, Ηλικίες. Υποστηρίζει έτσι, με δυναμικό τρόπο την αναπαράσταση και ερμηνεία του παρελθόντος. Φιλοδοξεί να αποτελέσει μια σύγχρονη πηγή γνώσης και πληροφόρησης για τον μαθητή, τον εκπαιδευτικό, τους γονείς και τον φιλομαθή επισκέπτη του σημαντικότερου ίσως αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού συνόλου που κληροδότησε στον κόσμο η ελληνική αρχαιότητα. Αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας μεταξύ ΕΚΤ και ΥΣΜΑ. Έχει προηγηθεί το 2009, η «Ζωφόρος του Παρθενώνα». Καθώς και η ψηφιακή εφαρμογή της ΥΣΜΑ και του Μουσείου Ακρόπολης, με τίτλο «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης», η οποία φιλοξενείται από το 2011 στα υπολογιστικά συστήματα του ΕΚΤ και η μουσειακή δράση που αναπτύχθηκε το 2012 με τίτλο «Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο».

Διαβάστε ακόμη: «Ζωφόρος του Παρθενώνα»,  «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης» , «Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο» Εικονική Περιήγηση στην Ακρόπολη, Εικονική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, τέχνη, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.