«Σ.Κ.Ε.Π. σου … διαφορετικά» άκουσέ με «έχω κάτι να σου πω»

κάνε κλικ για να διαβάσεις online το βιβλίο όπου νέοι με διανοητική στέρηση  αποτυπώνουν με λέξεις και χρώματα τα συναισθήματά τους

κάνε κλικ για να διαβάσεις online το βιβλίο όπου νέοι με διανοητική στέρηση αποτυπώνουν με λέξεις και χρώματα τα συναισθήματά τους

Με τον τίτλο «Σ.Κ.Ε.Π….Σου Διαφορετικά» και για πέμπτη συνεχή χρονιά ολοκληρώθηκε η Διαδραστική Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ «Αποτυπώματα» 2013, του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους.Πάνω από 1.200 μικροί και μεγάλοι προσκεκλημένοι, άτομα με αναπηρίες και άτομα που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα κατέκλυσαν τους χώρους του Μουσείου Βορρέ.
Όλοι οι επισκέπτες συμμετείχαν σε δράσεις (tape art , κρυπτόλεξο, εικαστικό/γλυπτό με κορδέλες, «Πώς θα ήταν αν δεν μπορούσα να βλέπω», βιωματικό εργαστήρι προσομοίωσης στα άτομα με προβλήματα όρασης , διαδραστικό εργαστήρι «Άπλωσε τις σκέψεις σου») και δημιούργησαν έργα που εκτίθενται στο μουσείο. Η εκδήλωση λειτούργησε ως βιωματικό σημείο συνάντησης και ευαισθητοποίησης.Οι βιωματικές παρεμβάσεις και ανοιχτές συζητήσεις ξεκλείδωσαν την αμηχανία της πρώτης επαφής με το διαφορετικό. Παράλληλα, αντέστρεψαν τις αντιξοότητες σε θετική δύναμη αλλαγής. Η έλλειψη της απαραίτητης γνώσης και το αίσθημα της άγνοιας είναι εκείνα που συχνά αποτελούν την αιτία διαμόρφωσης αρνητικών στάσεων και άκαμπτων αντιλήψεων.
ΈΧΩ κάτι ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ
Η μεγαλύτερη αναπηρία είναι η αναπηρία της ψυχής!!!

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in ανακοίνωση, διαπολιτισμική εκπαίδευση-διαφορετικότητα- διαφοροποίηση στη μάθηση, κοινωνικός αποκλεισμός and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.