Έκθεση Unicef «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2013» – Ετήσιος Ραδιομαραθώνιος Unicef

Κάνε κλικ στην εικόνα για να διαβάσεις online την ΕΚΘΕΣΗ UNICEF «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2013»

Κάνε κλικ στην εικόνα για να διαβάσεις online την ΕΚΘΕΣΗ UNICEF «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2013»

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παρουσίασε τη νέα Έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2013» που συντάχθηκε για λογαριασμό της σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και περιγράφει την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα σήμερα, καθώς και μεγάλη εκστρατεία και πρωτοβουλίες για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η έκθεση αποτελεί συνέχεια και συμπληρώνει την έκθεση για την Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2012 που εκπονήθηκε το προηγούμενο έτος, η οποία εγκαινίασε μια σημαντική επιστημονική δραστηριότητα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF για την κατάσταση και τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα σε μία περίοδο που οι επιπτώσεις της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης στη χώρα μας γίνονται όλο και πιο εμφανείς στα παιδιά.
Στο πρώτο κεφάλαιο εξετάζονται οι πρόσφατες εξελίξεις στην εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού στην Ελλάδα σε συνάρτηση με τις καταληκτικές παρατηρήσεις της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού πάνω στην 2η και 3η έκθεση που κατέθεσε η Ελλάδα το 2009 για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με την παιδική φτώχεια βάσει εισοδηματικών κριτηρίων στην Ελλάδα, η οποία έχει σημειώσει αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, απ’ όπου εξαρτάται η εφαρμογή του δικαιώματος του παιδιού σε ένα κατάλληλο επίπεδο ζωής.
Στο τρίτο κεφάλαιο εξετάζονται οι συνθήκες διαβίωσης και κατανάλωσης των παιδιών στην Ελλάδα βάσει ποιοτικών στοιχείων απ’ όπου ουσιαστικά αξιολογείται η εφαρμογή του δικαιώματός τους σε ένα κατάλληλο επίπεδο ζωής.
Στο τέταρτο κεφάλαιο παρατίθενται στοιχεία σχετικά με τα παιδιά μετανάστες στην Ελλάδα.
Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο δικαίωμα των παιδιών στην ιθαγένεια, δεδομένου ότι αυτή αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την κατοχή άλλων δικαιωμάτων και απολαβή διαφόρων ευνοϊκών μέτρων.
Στο έκτο κεφάλαιο εξετάζεται η ασφάλεια – προστασία και η παραβατικότητα ανηλίκων.
Στο έβδομο κεφάλαιο εξετάζεται η αναπτυξιακή προοπτική του παιδιού σύμφωνα με το στοιχείο που θεωρείται ως απαραίτητο εφόδιο για το σκοπό αυτό, δηλαδή την εκπαίδευση, τα αποτελέσματα της οποίας σχετίζονται με τη δυνατότητα μετάβασης στην αγορά εργασίας.
Τέλος, στο όγδοο κεφάλαιο αξιολογείται η κατάσταση της υγείας των παιδιών στην Ελλάδα και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

κάνε κλικ "Τελευταία στοιχεία για τους εμβολιασμούς στο κόσμο"

κάνε κλικ «Τελευταία στοιχεία για τους εμβολιασμούς στο κόσμο»

Η UNICEF υλοποιεί ένα πρόγραμμα εμβολιασμών των παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων στη χώρα μας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.
Παράλληλα, υποστηρίζει ενεργά την παγκόσμια εκστρατεία της UNICEF για τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στις φτωχότερες χώρες κατά των ασθενειών που απειλούν τη ζωή και το μέλλον τους.
Ο εμβολιασμός είναι μία από τις πιο επιτυχημένες πρωτοβουλίες στη δημόσια υγεία. Κάθε χρόνο, ο εμβολιασμός αποτρέπει κατ’ εκτίμηση 2 με 3 εκατομμύρια θανάτους από τη διφθερίτιδα, τον τέτανο, τον κοκίτη και την ιλαρά– ασθένειες απειλητικές για την ζωή που πλήττουν δυσανάλογα τα παιδιά.

κάνε κλικ για ηχητικό μήνυμα

κάνε κλικ για ηχητικό μήνυμα

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, διοργανώνεται ο μεγάλος ετήσιος Ραδιομαραθώνιος της UNICEF με την Ελληνική Ραδιοφωνία η οποία συμμετέχει με όλα τα προγράμματά της και την υποστήριξη όλων των μεγάλων ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in αγωγή υγείας, ανακοίνωση and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s