Δώστε στα παιδιά να ζωγραφίσουν!!!! καβαλέτο ζωγραφικής από κουτί πίτσας

Τα παιδιά αγαπούν πολύ την ζωγραφική. Απελευθερώνει την φαντασία τους και αποτελεί πηγή έκφρασης. Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα με παιδαγωγικό χαρακτήρα που συμβάλλει στην βελτίωση της λεπτής κινητικότητας και την ενδυνάμωση της σχέσης οπτική αντίληψης-επιδεξιότητας χεριού. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τέτοιες δραστηριότητες, βοηθώντας τα να ανακαλύψουν χρώματα,αντικείμενα, μεγέθη και οδηγώντας τα με αυτό τον τρόπο στον κόσμο της γνώσης.
Μια όμορφη ιδέα που θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε ένα παιχνίδι καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, είναι και η μεταμόρφωση ενός άδειου κουτιού από φαγητό, σε mini καβαλέτο ζωγραφικής.Πρόκειται για μια έξυπνη, ανέξοδη και πολύ χρήσιμη κατασκευή, φτιαγμένη από άχρηστα υλικά.
Για να ολοκληρώσετε την κατασκευή θα χρειαστείτε extra ένα κομμάτι χαρτόνι και προαιρετικά μπορείτε να κολλήσετε στην μια πλευρά έναν μικρό μαυροπίνακα. Το καλό είναι ότι μπορείτε αποθηκεύσετε τους μαρκαδόρους και τις μπογιές και να το μεταφέρετε εύκολα. Και όταν χαλάσει, το πετάμε στον κάδο της ανακύκλωσης!

κάνε κλικ

πηγή: Είμαι παιδί

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, τέχνη and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.