Γιατί η Ελλάδα; ….Por qué Grecia?…

Lugares-del-Mito-4«Γιατί η Ελλάδα; Γιατί η Ελλάδα έχει εισχωρήσει τόσο βαθιά μέσα μας; Γιατί ξανά και ξανά όλα τα μονοπάτια μας οδηγούν σε εκείνη;
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπήρξαν κι άλλοι πολιτισμοί… αλλά το βέβαιο είναι, πως κανένας, μα κανένας άλλος δεν έχει τόσο επανεκτιμηθεί, επανερμηνευτεί, διασωθεί και οικουμενοποιηθεί όσο ο Ελληνικός πολιτισμός!»
Pedro Olalla «Πρεσβευτής του Ελληνισμού»
Στα σχολικά μας βιβλία της ιστορίας, συχνά συναντάμε περιπτώσεις ανθρώπων από το εξωτερικό που σε κάποια στιγμή της ζωής τους μαγεύτηκαν από τον πολιτισμό και την ανεξήγητη αύρα της Ελλάδας, φτάνοντας πολλές φορές στο σημείο να αλλάξουν ακόμη και την πορεία στη μέχρι τότε ζωή τους. Υπάρχουν φιλέλληνες σήμερα; Κι αν ναι, τι είναι αυτό που τους τραβάει στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, πέρα από το ένδοξο και λαμπρό παρελθόν;
Ο Pedro Olalla είναι ίσως ο καταλληλότερος να απαντήσει… Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ελληνιστές της εποχής μας, μέσα από τα μάτια του οποίου ο τόπος αυτός έχει αποκτήσει διαστάσεις που μπορεί να φαντάζουν ξένες ακόμη και για εμάς τους «αυτόχθονες».

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in διαπολιτισμική εκπαίδευση-διαφορετικότητα- διαφοροποίηση στη μάθηση, ντοκιμαντέρ - ταινίες μικρού μήκους, video and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.