«Το Δάσος μιλά…» υλικό δραστηριοτήτων

κάνε κλικ για online ανάγνωση

κάνε κλικ για online ανάγνωση

«Το Δάσος μιλά…»  είναι μια ιστορία, όπου ένα δέντρο συνομιλεί με μια παρέα παιδιών για το  δάσος. Μέσα από το διάλογο, γίνεται μια προσπάθεια γνωριμίας με τη λειτουργία του δασικού οικοσυστήματος. Αυτό έχει ως σκοπό να κατανοήσουν τα παιδιά τη σπουδαιότητά του για τη ζωή του πλανήτη και να συμβάλλουν στην αειφορική διαχείριση του πλανήταη. Πέρα από την ίδια την ιστορία, ιδιαίτερα καλαίσθητη είναι η εικονογράφηση της Άννα Λουκίδη-Ανδρέου.

download_button

κάνε κλικ για online ανάγνωση

κάνε κλικ για online ανάγνωση

«Το τετράδιο του Δάσους» περιέχει 7 φύλλα εργασίας με δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε δασικές περιοχές και δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις περιβαλλοντικές οµάδες των σχολείων που θα ήθελαν να κάνουν µια προσέγγιση βιωµατικής µελέτης του ∆ασικού κόσµου.

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παραμύθια, περιβάλλον, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to «Το Δάσος μιλά…» υλικό δραστηριοτήτων

  1. Παράθεμα: “Το Δάσος μιλά…” υλικό δραστηριοτήτων | Περιβάλλον και Παιδεία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s