«Το χαρούμενο χταπόδι» ψυχολογικό παραμύθι

Snap 2013-04-17 at 22.02.16

κάνε κλικ

Το κάθε παιδί μεγαλώνει παράλληλα με τα «θέλω» των γονέων, των δασκάλων, των φίλων του!!! Κάποια στιγμή ίσως θα πρέπει να βρει τα δικά του θέλω, τον εαυτό του. Διαβάζοντας το παραμύθι στα παιδιά θα τα προτρέψουμε να ανακαλύψουν το δικό τους στίγμα, ανεξάρτητα από τις δικές μας προσδοκίες. Τα μικρότερα παιδιά μέσα από εικαστικές αναζητήσεις, τα μεγαλύτερα μέσα από γλωσσικές αναζητήσεις, παράλληλα με θεατρικές παρεμβάσεις, μπορούν να βρουν την ταυτότητά τους μέσα στον κόσμο των ενηλίκων.
«Το χαρούμενο χταπόδι είναι ένα ψυχολογικό παραμύθι που αφορά την αναζήτηση του εαυτού και το ιδιαίτερο προσωπικό μας στίγμα, στίγμα που τελικά μας κάνει ευτυχισμένους. Το χαρούμενο χταπόδι αναρωτιέται και ενοχλεί τους άλλους με σκοπό να μάθει για το κάθε πράγμα με σκοπό τελικά να μάθει για τον εαυτό του.
Η αναζήτηση αυτή δημιουργεί και άλλα ερωτηματικά που τελικά θα το κάνουν να ψάξει τι το κάνει χαρούμενο και τι όχι.»

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in παραμύθια, φιλαναγνωσία and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s