Τα όργανα της ορχήστρας – εκπαιδευτική εφαρμογή

Snap 2013-04-14 at 18.58.08

κάνε κλικ

Τα μουσικά όργανα δεν είναι απλώς τεχνικά συστήματα και διατάξεις για τη δημιουργία ήχου. Πολύ περισσότερο, τα μουσικά όργανα είναι αναντικατάστατα μέσα για μαγεία και λατρεία, για τέχνη και ψυχαγωγία, για παιδεία και επικοινωνία. Είναι φορείς αξιών και πολιτιστικών μηνυμάτων, είναι μάρτυρες της τεχνικής και της πολιτισμικής προόδου. Η εκπαιδευτική εφαρμογή που παρουσιάζεται  αποβλέπει στην παρουσίαση των οργάνων της ορχήστρας, με τα τεχνικά και ιστορικά τους στοιχεία, με ήχους και μελωδικά αποσπάσματα, με εικόνες και σκηνές βίντεο. Δεν αποτελεί ένα ευρετήριο μουσικών οργάνων, αλλά είναι  ένα εκπαιδευτικό βοήθημα, με το οποίο ο χρήστης ενημερώνεται συστηματικά για την κλασική ορχήστρα, τα όργανα που την απαρτίζουν, για σημαντικά τεχνικά και άλλα χαρακτηριστικά τους, καθώς επίσης, για μουσικά αποσπάσματα, στα οποία αυτά τα όργανα δεσπόζουν με τον ήχο τους. Eπίσης, αυτή η εφαρμογή δεν έχει ως σκοπό να παρουσιάσει όλους τους συνθέτες και τις καλύτερες συνθέσεις τους. Μοναδικό κριτήριο για την επιλογή ενός έργου ήταν να γίνεται (κατά την κρίση των δημιουργών της εφαρμογής) με σαφήνεια αντιληπτός ο ήχος και ο ρόλος ενός μουσικού οργάνου.

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, τέχνη, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s