«Μαθαίνω να κυκλοφορώ» -εκπαιδευτικό υλικό-

1Η οδική ασφάλεια είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας και ως τέτοιο ενδιαφέρει γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και αρμόδιους φορείς. Καθημερινά βλέπουμε παιδιά να κυκλοφορούν ή να ποδηλατούν μόνα τους στο δρόμο και ακούμε για δυστυχήματα με θύματα μικρά παιδιά. Υπάρχει μία ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως οι γνώσεις και οι δεξιότητες που πρέπει να κατέχει κάποιος, για να κυκλοφορεί στο δρόμο, είναι απλές και εύκολες. Η αλήθεια, όμως , είναι πως η διακίνηση και η επιβίωση στους δρόμους απαιτεί πληθώρα γνώσεων και δεξιοτήτων, οι οποίες δυστυχώς συχνά εκλαμβάνονται ως δεδομένες. Η Κυπριακή Δημοκρατία  στα πλαίσια ενός Στρατηγικού  Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια έχει εκδόσει  σχολικά βοηθήματα, τόσο για τον δάσκαλο, όσο και για τον μαθητή.

Κυκλοφορώ με ασφάλεια βιβλίο δασκάλου
Κυκλοφορώ με ασφάλεια βιβλίο μαθητή

Snap 2013-04-11 at 00.16.16

κάνε κλικ

Τα παιδιά είναι οι πιο ευάλωτοι ίσως χρήστες του δρόμου. Κεντρικό ρόλο στο βιβλίο έχει ο κύριος ΚΟΚ ο οποίος εξηγεί στους «μικρούς πρωταγωνιστές» της ζωής μας, μ’ έναν κατανοητό και διασκεδαστικό  τρόπο, πώς πρέπει να κυκλοφορούμε με ασφάλεια στους δρόμους. «Καλώς τον κύριο ΚΟΚ»
«ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

Η εκπαιδευτική ομάδα Δημοτικών Αστυνομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ενημερωτικών παρεμβάσεων που πραγματοποιεί στα δημοτικά σχολεία της πόλης  σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, ενέταξε στις παρουσιάσεις που πραγματοποιεί, το πολυμεσικό λογισμικό διαδραστικών μαθημάτων «Qedoc». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα λογισμικό, με τη βοήθεια του οποίου οι μαθητές του δημοτικού σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ασκούνται στα θέματα της οδικής ασφάλειας μέσα στην τάξη, παίζοντας κατά ομάδες με τους υπολογιστές.download

βόλτα με ένα ποδήλατο

κάνε κλικ

«Εσύ και το ποδήλατό σου» ιστοσελίδα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό υλικό.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, φιλαναγνωσία, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.