Διδακτική της Τέχνης και Καλλιτεχνική Αγωγή – από τη θεωρία στην πράξη-

painting-170x170Τα σχολικά προγράμματα καλλιτεχνικής αγωγής ενθαρρύνουν την προσωπική ολοκλήρωση βοηθώντας τα παιδιά να αποκριθούν στο κοντινό κόσμο τους και να εκφράσουν με οπτικές μορφές τη σημασία του γι’ αυτά. Μελετώντας τον κοινωνικό ρόλο της τέχνης, τα παιδιά αρχίζουν να εκτιμούν την τέχνη ως τρόπο απόκρισης στη ζωή και όχι να τη βλέπουν μόνο ως περιττή προσθήκη προσιτή σε μυημένους.
Η καλλιτεχνική αγωγή μπορεί να εξοικειώσει το παιδί με λεπτότερες μορφές συναισθήματος και με ακριβέστερες ιδέες για το ανθρώπινο πνεύμα απ’ αυτές που πιθανό να ανακαλύψει μόνο του. Μέσω της εκπαίδευσης στην τέχνη το παιδί μπορεί να αποκτήσει ειδικές γνώσεις που θα του επιτρέψουν να εξερευνήσει βαθύτερα νοήματα των οπτικών μορφών.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, τέχνη, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.