«Η βιβλιοθηκάριος της Βασόρας» μια αληθινή ιστορία για την αγάπη στο βιβλίο

Jeanette_Winter_and_Alia_Baker«Η Αλία περιμένει. Περιμένει πότε θα τελειώσει ο πόλεμος. Περιμένει, και ονειρεύεται την ειρήνη». Το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο «Η βιβλιοθηκάριος της Βασόρας» («The Librarian of Basra») που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος μιλάει για μια αληθινή ιστορία. Με την αμεσότητα των κειμένων και τη ζωντάνια της εικονογράφησης (και τα δύο υπογράφει η Jeanette Winter, η μετάφραση είναι του Γιάννη Παπαδόπουλου) απευθύνεται όχι μόνο στα παιδιά. Η Αλία με το καταπράσινο, γεμάτο λουλούδια φόρεμα και τη μπλε μαντήλα της στο χρώμα του ουρανού. Ανοίγει ένα βιβλίο και από μέσα ξεπηδούν αστέρια… Η εισβολή στο Ιράκ έφτασε μέχρι τη Βασόρα στις 6 Απριλίου του 2003. Με τη βοήθεια φίλων και γειτόνων, η Αλία Μοχάμεντ Μπέικερ, υπεύθυνη βιβλιοθηκάριος στην κεντρική βιβλιοθήκη της Βασόρας, κατάφερε να διασώσει το 70% των βιβλίων της, προτού αυτή παραδοθεί στις φλόγες εννέα μέρες αργότερα.

κάνε κλικ στην εικόνα για ανάγνωση online

κάνε κλικ στην εικόνα για ανάγνωση online

για περισσότερες δράστηριότητες κάνε κλικ εδώ

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in παραμύθια, παγκόσμιες ημέρες - εβδομάδες, φιλαναγνωσία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.