«Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους το 2013» εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF -πρόταση-

Snap 2013-03-27 at 23.44.01Με θέμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους το 2013» η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, προκηρύσσει διαγωνισμό στα σχολεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών μέσα και έξω από το σχολείο, στην Ελλάδα και τον κόσμο, έτσι όπως καθορίζονται στη διεθνή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει επικυρώσει και η Ελλάδα το 1992. Η προώθηση αξιών, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, ο αλτρουισμός, η ειρήνη, η ισότητα αποτελούν βασική προτεραιότητα του προγράμματος μέσα από την ομαδική συμμετοχή και τη συλλογική έκφραση των μαθητών. Δίνει επίσης στους μαθητές την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από δημιουργικές πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στους μεγάλους για θέματα που τους αφορούν άμεσα.
Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των όλων τάξεων του δημοτικού θα ενημερωθούν από τους δασκάλους τους, πάνω στις αρχές και το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Στη συνέχεια καλούνται να δημιουργήσουν με ομαδικές εργασίες, οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης  δημοτικού μία αφίσα, της Γ΄και Δ΄τάξης ένα παραμύθι και της Ε΄και Στ΄ ένα βιβλίο με λόγια και εικόνες ή μία εφημερίδα με θέμα «ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Πρόκειται για μια δημιουργική προσπάθεια που θα γίνει από όλη την τάξη. Θα είναι ένα κοινό πρόγραμμα που θα συμμετέχουν όλοι.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο τρόπος που τα παιδιά θα αποτυπώσουν στις δημιουργίες τους, γιατί έτσι θα βγουν πολύτιμα συμπεράσματα για το πώς αντιλαμβάνονται τη σύγχρονη πραγματικότητα. Τα έργα από τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή θα αποστέλλονται στα γραφεία της UNICEF έως και την Παρασκευή  31 Μαΐου 2013.
Τα καλύτερα έργα των παιδιών θα βραβευθούν από ειδική επιτροπή και θα εκτεθούν σε έκθεση στην Αθήνα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

κάνε κλικ για είσοδο στο Δίκτυο

κάνε κλικ για είσοδο στο Δίκτυο

«Το μαγικό Βιβλίο του Όλιβερ Τουίστ» εικονογραφημένο παραμύθι για τα δικαιώματα του παιδιού από τους μαθητές της Δ΄τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

κάνε κλικ για να τις καρτέλες

Διαβάστε ακόμη: «Τα παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους το 2012» προτάσεις δραστηριοτήτων

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παγκόσμιες ημέρες - εβδομάδες, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, διαπολιτισμική εκπαίδευση-διαφορετικότητα- διαφοροποίηση στη μάθηση, μαθητικός διαγωνισμός - συμμετοχή σε δράσεις and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.