21η Μαρτίου 2013- παγκόσμια ημέρα ποίησης (συμμετοχή του European School Radio)

Αφίσα-Καβάφη-νέο1«Έτος Κ.Π. Καβάφη»

επέτειος για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του

To European School Radio συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας  Ημέρας Ποίησης και συμβάλλει δυναμικά στην εξάπλωση του ενδιαφέροντος για την ποίηση στα σχολεία στην Ελλάδα αλλά και τη διάδοση της ποίησης στο ευρύ κοινό.
Η Εταιρεία Συγγραφέων θέσπισε την Ημέρα Ποίησης το 1998, επιλέγοντας για τον εορτασμό της την 21η Μαρτίου· ημέρα της εαρινής ισημερίας – αρχή της άνοιξης. Το 2001 η UNESCO, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων πρέσβη Βασίλη Βασιλικού, υιοθέτησε την «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης» αναθέτοντας στη χώρα μας να οργανώσει τον πρώτο διεθνή εορτασμό.
«Έτος Κ.Π. Καβάφη» ανακηρύσσει το 2013 το υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή. Ο Κωνσταντίνος Καβάφης (1863 – 1933) είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της νεοελληνικής λογοτεχνίας.
Το European School Radio  μας καλεί να γιορτάσουμε την ημέρα ποίησης, να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη, πιο…ποιητική  και μαζί με τους μαθητές μας:

●     Να  δημιουργήσουμε ηχογραφημένα σποτάκια με επιλεγμένους στίχους του τιμώμενου για φέτος ποιητή Κ.Π. Καβάφη με μουσική επένδυση.

●        Να  φτιάξουμε ηχογραφημένα σποτάκια απαγγέλλοντας τα αγαπημένα μας ποιήματα Ελλήνων ή ξένων ποιητών και να τα επενδύσουμε με μουσική της αρεσκείας μας. (Τα ποιήματα μπορούμε να τα απαγγείλουμε σε όποια γλώσσα επιθυμούμε)

●        Να γίνουμε εμείς… ποιητές και να στείλουμε  τις δικές μας ποιητικές δημιουργίες ηχογραφημένες.

●       Να τολμήσουμε να μελοποιήσουμε και μεις ποιήματα δικά μας ή άλλων δημιουργών.

Τα αρχεία με τα σποτάκια πρέπει να σταλούν με email στη διεύθυνση: mousver@gmail.com. Οι δημιουργίες θα ακούγονται  στο πρόγραμμα του European School Radio  την 21η Μαρτίου 2013 – Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και για όλη την επόμενη εβδομάδα.

– ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

– ΟΔΗΓΟΣ Συμμετοχής ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παγκόσμιες ημέρες - εβδομάδες, εργασίες μαθητών, μαθητικός διαγωνισμός - συμμετοχή σε δράσεις and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s