«Ποιο είναι το πρόβλημα με την αλεπού;» webquest επιχειρηματολογίας

κάνε κλικ για την ιστοεξερεύνηση

κάνε κλικ για την ιστοεξερεύνηση

Κτίζω επιχειρήματα – Κτίζω αντεπιχειρήματα

H Ιστοεξερεύνηση «Ποιο είναι το πρόβλημα με την αλεπού;» έχει σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με σύγχρονα κοινωνικο-επιστημονικά θέματα  και τον προβληματισμό τους γύρω από τη φύση των προβλημάτων που επιδέχονται πολλές λύσεις και διαφορετικές ερμηνείες.
Παράλληλα το μάθημα στοχεύει στο να διδάξει δεξιότητες επιχειρηματολογίας στους μαθητές μέσα από την παρουσίαση ενός αυθεντικού προβλήματος.Η ενότητα μπορεί να προσεγγιστεί διαθεματικά αξιοποιώντας το μάθημα της γλώσσας για την επεξεργασία και κατανόηση των πηγών και το κτίσιμο των επιχειρημάτων. Μπορούν οι μαθητές μετά το τέλος της συζήτησης να γράψουν ένα κείμενο επιχειρηματολογίας για να στηρίξουν τη θέση τους.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, περιβάλλον, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, τεχνολογία, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.