Επιτυχής ή ανεπιτυχής σύνδεση του παιδιού με το σχολείο

540923_439227076158321_87714702_nΤο παιδί μπορεί να σχετίζεται με τον κόσμο του Σχολείου επιτυχώς και ανεπιτυχώς. Όταν σχετίζεται επιτυχώς είναι χαρούμενο και με ενδιαφέροντα, κάνει φίλους και δέχεται αγάπη, έχει διάθεση να μάθει, δεν παραπονιέται συχνά και ανεξήγητα. Όταν σχετίζεται ανεπιτυχώς δείχνει λυπημένο, έχει δυσκολία στο να κάνει φίλους, δυσκολεύεται στα μαθήματα του σχολείου. Το παιδί κάθε στιγμή αισθάνεται, σκέφτεται, συμπεριφέρεται…Στόχος για όλη τη σχολική χρονιά και όχι για μια ημέρα θα πρέπει να είναι η δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε να ξαναγυρίσει στο σχολείο μας η χαρά της μάθησης, της συνεργατικότητας και της ανακάλυψης νέων οριζόντων.  Τα θετικά συναισθήματα στο σχολείο να μην είναι περιορισμένα.  Τα προγράμματα προαγωγής της ψυχικής υγείας να ενταχθούν στο σχολικό πρόγραμμα με διαθεματικό χαρακτήρα και να είναι συνδεδεμένα με όλα τα μαθήματα, ώστε να δοθούν ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο προβληματισμός μεγάλος για την έξαρση της ενδοσχολικής βίας στον εκπαιδευτικό χώρο, αλλά και στους γονείς των παιδιών μας. Ίσως κάποιες απαντήσεις για τα αίτια, τις επιπτώσεις και την αντιμετώπιση μας δώσουν τα παρακάτω έντυπα της  Ε.Ψ.Υ.Π.Ε

 

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in παγκόσμιες ημέρες - εβδομάδες, αγωγή υγείας, ενδοσχολική βία, κοινωνικός αποκλεισμός and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.