«ψιχουλάκια από ψωμάκι» σχέδιο εργασίας

Το ψωμί, είναι ένα από τα βασικότερα προϊόντα διατροφής των ανθρώπων από την αρχαιότητα ως σήμερα και ειδικότερα των Ελλήνων. Σε δύσκολους καιρούς, όταν κάθε άλλη τροφή έλειπε, το ψωμί ήταν αυτό που κρατούσε τους ανθρώπους στη ζωή. Έτσι, σε πολλά μέρη του κόσμου έγινε από τα αρχαία χρόνια ιερό σύμβολο της τροφής,αλλά και της ίδιας της ζωής.

Τα παιδιά και η δασκάλα της  Α΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ρυσίου προσέγγισαν και επεξεργάστηκαν διαθεματικά το θέμα, με στόχο να μάθουν και να κατανοήσουν την διατροφική αξία των δημητριακών ( σιτάρι ) και των προϊόντων τους όπως είναι το ψωμί και να γνωρίσουν το ζύμωμα – το φούρνισμα σε παλιότερες εποχές, αλλά και στη δική τους σύγχρονη εποχή. Τελικά μέσα από τις διάφορες μορφές τέχνης (κατασκευές , ζωγραφική , κολλάζ), τη θεατρική αγωγή , κατάφεραν να πλάσουν, να μορφοποιήσουν και κατ΄ επέκταση εκφράστηκαν δημιουργικά.
Δημιουργός του σχεδίου εργασίας «ψιχουλάκια από ψωμάκι» η Ράνια Μουστάκη

Δείτε ακόμη: «Ψιχουλάκια από ψωμάκι» παραμύθι

 

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s