Συννεφόλεξα με τα εργαλεία του web2 Wordle & Tagxedo

Wordle-DesignsΌταν λέμε «σύννεφο λέξεων» (word cloud) ή «σύννεφο ετικετών» (tag cloud) εννοούμε μια «εικόνα» με όλες τις λέξεις κάποιου κειμένου, κάποιας ιστοσελίδας ή όλες τις ετικέτες. Μπορείτε να δημιουργήσετε  κι εσείς ένα συννεφόλεξο  με το Wordle , μια διαδικτυακή – onlile εφαρμογή. Βασίζεται στην πλατφόρμα Java, και  σχεδιάστηκε με σκοπό την δημιουργία συννεφόλεξων “word clouds” (tag clouds) από κείμενο που παρέχουν οι ίδιοι οι χρήστες.Το Wordle δημιουργεί εικόνες με λέξεις, ανάλογα με τη συχνότητα που εμφανίζονται οι λέξεις στο κείμενο. Είναι απλό και γρήγορο στη χρήση του.

Τα συννεφόλεξα, με παιγνιώδη τρόπο, μπορούν να μας βοηθήσουν να μελετήσουμε το λεξιλόγιο διαφόρων κειμένων και όχι μόνο!!!!


ταξΗ επιτυχία του wordle άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία αρκετών εφαρμογών – κλώνων, που μοιράζονται την αρχική ιδέα αλλά προσθέτουν ακόμη κάτι παραπάνω στην τελική υλοποίηση. Μια απ’ αυτές είναι το tagxedo, μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα μορφοποίησης του τελικού κειμένου με βάση προκαθορισμένα σχήματα. Μπορείτε να οπτικοποιήσετε ένα κείμενο, μια ιστοσελίδα ή ένα ιστολόγιο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα σας ως JPG ή PNG σε μεγέθη που κυμαίνονται από 100×100 pixel μέχρι 16MPixel. Δείτε την gallery του Tagxedo για να πάρετε ιδέες!!!

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, εκπαιδευτικά λογισμικά, λογισμικό and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Συννεφόλεξα με τα εργαλεία του web2 Wordle & Tagxedo

  1. Παράθεμα: Συννεφό&la...

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s