Από το Ήλεκτρον στο Ευρώ -διαδραστική εφαρμογή-

κάνε κλικ για ένα ταξίδι στην ιστορία του νομίσματος (εφαρμογή)

Από τον οβολό του 7ου π.Χ. αιώνα, τα πρώτα κέρματα της Λυδίας και την αθηναϊκή δραχμή μέχρι τα σύγχρονα χαρτονομίσματα,  μας οδηγεί η διαδραστική εφαρμογή του Μουσείου Ιστορίας της Κυπριακής Νομισματοκοπίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου. Στόχος της εφαρμογής είναι η ανάπτυξη μιας πιο ελκυστικής και πρωτότυπης παρουσίασης της ιστορίας της νομισματικής μέσα από τα κοινά ευρωπαϊκά νομίσματα. Ο χρήστης ενημερώνεται για τη σημασία των ισχυρών νομισμάτων κάθε εποχής, μέσα από έγχρωμους γεωγραφικούς χάρτες, σύντομα ιστορικά κείμενα και φωτογραφίες. Τα νομίσματα που παρουσιάζονται διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο ως ρυθμιστές της οικονομίας πολλών λαών, εντός και εκτός της επικράτειας έκδοσης τους, και αποκαλύπτουν, όχι μόνο οικονομικές, αλλά και πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές πτυχές της εποχής. Η ηλεκτρονική εφαρμογή συνοδεύεται από πολλές διαδραστικές ασκήσεις, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για μικρούς και μεγάλους και προσφέρουν την ευκαιρία να εμπλακεί κανείς ενεργά σε ένα κυνήγι γνώσεων. Ένα μεγάλο και επιμορφωτικό ταξίδι στην ιστορία και την τέχνη του νομίσματος. Η ιστορία της νομισματικής είναι, άλλωστε, άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του τόπου.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, τεχνολογία, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.