Όταν το πείραγμα μετατρέπεται σε εφιάλτη!! σχολικός εκφοβισμός (bullying)

κάνε κλικγ ια να διαβάσετε για τον σχολικό εκφοβισμό

κάνε κλικ
για να διαβάσετε για τον σχολικό εκφοβισμό

Ο σχολικός εκφοβισμός, ή αλλιώς bullying είναι ένα συχνό φαινόμενο της εποχής μας, που προκαλεί μεγάλο άγχος, και στα ίδια τα παιδιά-θύματα όπως και στους γονείς τους, που αντιμετωπίζουν συχνά το φόβο και την άρνηση του παιδιού τους να πάει στο σχολείο.Το bullying θεωρείται μια πολυδιάστατη επιθετική συμπεριφορά, η οποία προέρχεται από παιδιά και μπορεί να είναι λεκτική, σωματική ή και ψυχολογική και που επαναλαμβάνεται με σκοπό να βλάψει, να πονέσει και να αναστατώσει το παιδί-θύμα, χωρίς το ίδιο να έχει προκαλέσει άμεσα αυτήν τη συμπεριφορά.

Στον εκφοβισµό το θύµα επιλέγεται ως ο
ανίσχυρος αντίπαλος, ενώ αντίθετα στις ενδοσχολικές συγκρούσεις, τα αντικρουόµενα µέλη είναι ισότιµα. «Σχολικός εκφοβισμός – πρόκειται για µια εκκωφαντική «συνοµωσία» σιωπής µέσα στο σχολείο», είναι ο τίτλος εργασίας του 1ου Γυμνασίου Λαμίας.

κάνε κλικ για διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο

κάνε κλικ για διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο

Για να προμηθευτείτε δωρεάν το εγχειρίδιο που συνοδεύει το Εκπαιδευτικό Εργαλείο μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών στο school@hamogelo.gr αναγράφοντας το όνομα σας, την ειδικότητα σας και το σχολείο που εργάζεστε και θα το λάβετε άμεσα.

Διαβάστε ακόμη: Εκφοβισμός και Βία στο Σχολείο – δραστηριότητες

Advertisements

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παγκόσμιες ημέρες - εβδομάδες, τεχνολογία, ασφάλεια στο διαδίκτυο, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, ενδοσχολική βία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.