Adobe CS2 free και GIMP για επεξεργασία εικόνας και όχι μόνο!!!!

κάνε κλικ για σελίδα λήψης

Θέλετε να κάνετε κάποια επεξεργασία φωτογραφίας; Η Adobe δίνει δωρεάν (υπάρχει περιορισμός που ο καθένας μας χωριστά θα πρέπει να τον αποδεχθεί) το πακέτο Creative Suite 2 CS2!  Μπορείτε να κατεβάσετε από το site της Αdobe οποιοδήποτε προϊόν της CS2 μεταξύ των οποίων και το δημοφιλές Photoshop. Πραγματικά αν και η συγκεκριμένη σουίτα είναι πολλά σκαλιά πίσω από την CS5 και CS6, αφού διατίθεται εδώ και μια δεκαετία περίπου (Απρίλιος 2005), μια τέτοια είδηση είναι ενδιαφέρουσα γιατί οι δάσκαλοι απαιτείται πολλές φορές να κάνουμε επεξεργασία με εργαλεία που διαθέτει  η Adobe, έστω και σε παλιά έκδοση. Οι καινούριοι υπολογιστές μπορεί να έχουν πρόβλημα στο να τρέξουν το CS2 εξαιτίας της έλλειψης ενημερώσεων (η τρέχουσα, ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού είναι η Creative Suite 6). Τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στην σουίτα επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο είναι τα εξής:Adobe Creative Suite CS 2,  Acrobat 3D, Audition 3.0, GoLive, Illustrator, InCopy, InDesign, Photoshop (επεξεργασία εικόνας), Photoshop Elements, Adobe Premier Pro (επεξεργασία βίντεο).
Υπάρχουν εκδόσεις για pc και mac και δίπλα από το κάθε link, υπάρχει και το serial number για να το εισάγετε και να κάνετε την εγκατάσταση. Στο κανάλι του YouTube με «βιντεο-μαθήματα» μπορούν να γνωρίσουν οι αρχάριοι το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας Photoshop.

κάνε κλικ για gimp στα ελληνικά

Ακόμη και αν  αποδειχθεί ότι η Adobe έκανε λάθος και αποσύρει την free διάθεση της παλαιάς έκδοσης  CS2, υπάρχει η πολύ καλή εναλλακτική λύση του δημοφιλούς ελεύθερου προγράμματος επεξεργασίας εικόνας του Gimp. Αποτελεί ένα δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, το οποίο διανέμεται δωρεάν υπό την άδεια GNU/GPL.Λειτουργικά που το υποστηρίζουν Windows Xp service pack 3,Windows Vista,Windows 7. On line βιβλίο οδηγιών, οδηγίες- tutorials για την χρήση του Gimp.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, τεχνολογία, ανακοίνωση, λογισμικό, video and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Adobe CS2 free και GIMP για επεξεργασία εικόνας και όχι μόνο!!!!

 1. Ο/Η onar λέει:

  Κάνετε ΜΕΓΑΛΟ λάθος. Η Αdobe δεν προσφέρει δωρεάν τα προγράμματα της σειράς CS2. Τα διαθέτει στους ΗΔΗ νόμιμους χρήστες ως εναλλακτική λύση, διότι τερμάτισε τη λειτουργία των activation servers της σειράς αυτής.

  • Ο/Η pappanna λέει:

   Ο Dov Isaacs (προφανώς, στέλεχος της adobe) αναφέρει στο forum της adobe ότι η adobe έκλεισε τους server της Σουίτας ενεργοποίησης για τα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά τα διαθέτει προς κατέβασμα για τους πελάτες τους που είναι ήδη κάτοχοι άδειας για τα προϊόντα αυτά, αλλά χρειάζονται να τα εγκαταστήσουν από την αρχή…, δίνοντας όμως την δυνατότητα στον καθένα να έχει πρόσβαση στα αρχεία αλλά και στο serial number.
   Οποιοσδήποτε άλλος το κατεβάσει είναι παράνομος…. Βέβαια τις πρώτες ημέρες η Adobe άφησε ελεύθερο το «κατέβασμα» με προειδοποίηση (η υποσημείωση με μικρά γράμματα). Δεν θέλω να πιστέψω πως μια εταιρεία γίγαντας όπως η Adobe, θα πίστευε ποτέ ότι θα κατεβάσουν την CS2 μόνο οι νόμιμοι κάτοχοι της, δίνοντας συγχρόνως “ελεύθερη” πρόσβαση σε όλους. Αρχικά φάνηκε σαν όνειρο για πολλούς!!!! Και εννοείται πως μετά από 3 ημέρες που ανακαλύφθηκε το συγκεκριμένο γεγονός, θα μπορούσε τουλάχιστον να “κατεβάσει” την σελίδα με τα downloads και τα serial numbers της CS2. Αντιθέτως, άφησε πολλά blogs και όχι απαραίτητα μόνο τα ελληνικά, να διαδώσουν το «αρχαίο» προϊόν της με στόχο οι χρήστες να ανατρέξουν στην αναζήτηση των νεότερων εκδόσεων. Μήπως λοιπόν ήταν ένα καλό διαφημιστικό; Ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση της προειδοποιητικής ανάρτησης. Το άρθρο συντάχθηκε τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του νέου της Adobe. Συμπλήρωσα στο άρθρο ότι είναι στην ευχέρεια του καθενός μας να λάβουμε υπόψη την προειδοποίηση και αυτό γιατί η ίδια εταιρεία δεν το αποσύρει!!!!!!Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ της διακίνησης και χρήσης παράνομου λογισμικού, αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που στην ίδια δημοσίευση παρουσιάζω το Gimp, αφού αποδεικνύεται ότι έκανε λάθος η Adobe.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s