Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013: «Connect with respect! – Σύνδεση με σύνεση!» -δραστηριότητες-

κάνε κλικ

Με μεγάλη λαμπρότητα θα διοργανωθεί φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013 στο πλαίσιο του πρώτου επετειακού εορτασμού των 10 χρόνων από την καθιέρωσή της. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, στο πλαίσιο της εκστρατείας επαγρύπνησης για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο SafeBorders, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ φθάνοντας τις 99 παγκοσμίως!

κάνε κλικ"Με ποιον τρόπο χρησιμοποιείτε τον Η/Υ;"

κάνε κλικ
«Με ποιον τρόπο χρησιμοποιείτε τον Η/Υ;»

Φέτος, το Δίκτυο INSAFE, αποφάσισε να επιλέξει μια ξεχωριστή θεματική με βαρύνουσα σημασία: «Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας στους online κόσμους – Online rights and responsibilities». Στόχος των φετινών δραστηριοτήτων είναι να δράσουν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους  από μόνοι τους ως προωθητές των μηνυμάτων τους και των μηνυμάτων του προγράμματος Safer Internet της Ε.Ε. δίχως την ανάγκη της φυσικής παρουσίας  της  ή της παρουσίας τρίτων, όντας έτσι πραγματικοί πρεσβευτές. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

κάνε κλικ για "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο sch.gr"

κάνε κλικ για «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο sch.gr»

κάνε κλικ για "Σκέψου πιο προσωπικά.."

κάνε κλικ για «Σκέψου πιο προσωπικά..»

 

κάνε κλικ για δραστηριότητες σε έντυπη μορφή από esafetykit

κάνε κλικ για δραστηριότητες σε έντυπη μορφή από esafetykit

Τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία για Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Διαβάστε ακόμη: Safe Search – Η εκπαιδευτική μηχανή αναζήτησης,  Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια»,  Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί…με ασφάλεια – μηχανή αναζήτησης KidRexonline οδηγό ασφάλειας «eSafetyKit», το facebook στην τάξη Βιβλίο που μιλάει για την τεχνολογίαEverloop το facebook για μικρά παιδιά

Με το skypito μπορείτε να ελέγχετε και να εγκρίνετε τις επαφές των παιδιών. Μπορούν να συνομιλούν, να παίζουν ταυτόχρονα παιχνίδια και να είναι σε ασφαλές περιβάλλον.

κάνε κλικ

κάνε κλικ

Υλικό για ημερίδα ευαισθητοποίησης -παρουσίαση

Σε μια προσπάθεια προστασίας της προσωπικής ζωής, της μάθησης, του παιχνιδιού, των ηλεκτρονικών μας δεδομένων και στα πλαίσια μιας ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο συνοψίζονται στον παρακάτω σύνδεσμο κάποια βασικά σημεία τα οποία θα πρέπει να λαμβάνουν  υπόψη τους τόσο οι αρχάριοι όσο και οι προχωρημένοι χρήστες του.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο e-yliko

κάνε κλικ για να επισκεφθείς τη πόλη "Kometa"

κάνε κλικ για να επισκεφθείς τη πόλη «Kometa»

Το παιχνίδι αυτό μέσω ίντερνετ αποτελεί μέρος του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης «Χτίζοντας μια Ευρώπη για τα παιδιά μαζί με τα παιδιά». Το πρόγραμμα στοχεύει στην  προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και της προστασίας τους από κάθε είδους βία. (πηγή: Γράφω και Δρω)

Στον  υπερσύνδεσμο θα βρείτε αρκετές πηγές από όπου μπορείτε να αντλήσετε υλικό για την υλοποίηση ενός σχεδίου εργασίας για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Είμαι δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, παγκόσμιες ημέρες - εβδομάδες, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, τεχνολογία, ασφάλεια στο διαδίκτυο, βιβλία - υλικό για εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικά λογισμικά, ενδοσχολική βία, μαθητικός διαγωνισμός - συμμετοχή σε δράσεις and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s