Η Ελληνική Μαθηματική Πύλη (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) TeleMath

Snap 2013-04-02 at 22.03.55Όταν λέμε Μαθηματικά δεν τα εννοούμε με την στενή τους έννοια π.χ Άλγεβρα, Γεωμετρία, Ανάλυση, ή Διαφορικές Εξισώσεις. Εννοούμε τα μαθηματικά στη καθημερινή μας ζωή, τα μαθηματικά στην Εκπαίδευση, στην Οικονομία, στη Μουσική, στην Ιατρική, στη Γεωργία, στη Λογοτεχνία, εννοούμε τα μαθηματικά της Λογικής, τα μαθηματικά των Παιχνιδιών.Στις σελίδες του TeleMath©περιέχονται αντικείμενα που ενδιαφέρουν το Μαθητή, Σπουδαστή, Καθηγητή, Γονιό ή κάθε άλλον, που αγαπά ή απλώς τον ενδιαφέρουν τα μαθηματικά.

πηγή:Ερανιστής

About Anna's Pappa blog

Διαχειρίστρια του Anna's Pappa blog. Το ιστολόγιο που θέλει να γίνει ένας τόπος συνάντησης παιδιών, δασκάλων και γονέων. Ήμουν δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συγγραφέας παιδαγωγικών. Όλα τα χρόνια στην εκπαίδευση δίδαξα διαθεματικά και διεπιστημονικά. Πιστεύω μου είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μάθουν πώς να μαθαίνουν και να αποκτούν δεξιότητες. Τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια διαρκούν μια ολόκληρη ζωή!!
This entry was posted in πρόταση, σχέδια διδασκαλίας /προτάσεις, εκπαιδευτικά λογισμικά and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to Η Ελληνική Μαθηματική Πύλη (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) TeleMath

  1. Ο/Η Χαλάτσης Γεώργιος του Χρήστου - Μαθηματικός λέει:

    Όλα καλά αυτά που μας λέτε Την προπαίδεια όμως πρέπει να διδάξουν σωστά στο Δημοτικό οι Δάσκαλοι , γιατί εδώ χρόνια την διδάσκουν με αντιλεταθετική ιδιότητα και το 80% των μαθητών που τελειώνουν το Λύκειο δεν γνωρίζουν καλά την προπαίδεια . Αντιγράφουν εδώ και χρόνια οι κ. του Π.Ι. τα ξένα σχολικά προγράμματα και σήμερα ακόμα που μιλάμε την έχουν έτσι γραμμένη . Μαθηματικός είμαι και γνωρίζω ότι η προπαίδεια μαθαίνεται μηχανικά με τον μικρό αριθμό πρώτα .Από το σχολικό έτος 2007-2008 την έβγαλαν από τα μαθηματικά του Δημοτικού , αλλά οι Δάσκαλοι συνεχίζουν να την διδάσκουν με τον ίδιο τρόπο δηλαδή 8 χ 3 και 3 χ 8 και κλπ . Αν δεν μάθει ο μαθητής μηχανικά την προπαίδεια με τον μικρό αριθμό πρώτα θα έχει μεσάνυχτα μονίμως στα Μαθηματικά . Κυρία διαχειρίστρια μάθετε πρώτα ποιος είμαι και μετά τα λέμε .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.